Publicitat
Terrassa

Atropellat per un cotxe que va fugir

La víctima demana testimonis de l’accident

Iván Vicente, veí de Terrassa i té 23 anys, va rebre punts de sutura / ALBERTO TALLÓN

Almenys ho pot explicar, diu la seva xicota, Blanca. Pot donar gràcies a qui o al que sigui, a la Providència en cas dels creients, o a la casualitat. Fa una setmana, Iván Vicente circulava amb un patinet elèctric per l’avinguda del Vallès quan, a l’altura de Ca n’Anglada, va ser atropellat per un turisme que va seguir el seu camí, avinguda a baix, sense detenir-se. El conductor el va deixar allà tirat. La Policia Municipal el busca. Iván i la seva família demanen testimonis de l’accident per donar amb el culpable. “Vull que assumeixi la seva responsabilitat; sobretot, m’agradaria ajudar a que no li passi això a ningú més”, diu la víctima.

Altres vegades, moltes, són els usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), patinets elèctrics en la seva majoria, els que provoquen incidències amb el seu mal ús dels aparells i de la norma. En aquest cas no va anar així. Pel que ha transcendit, Iván transitava per l’avinguda del Vallès en sentit Nord, pel trajecte que toca a Ca N’Anglada. Allà es pot girar a l’esquerra i el jove, de 23 anys, ho va fer a l’alçada del carrer de Sant Tomàs. I en el moment del gir, l’impacte, el fet de saltar pels aires, la caiguda, aquesta sensació rara d’ingravitació, de viatjar a un somni fugaç.

Eren les 22.50 de dissabte. “Hi ha un senyal amb una fletxa que t’obliga a girar a l’esquerra. Em vaig posar allà per entrar a Ca n’Anglada, a l’alçada del poliesportiu, i ja no sé què va passar”, recorda Iván. Es va veure a terra, “a uns cinc o set metres d’on era”, i es va apoderar d’ell interès instintiu de buscar el patinet, on estaria, i estava lluny. Iván es va poder aixecar. “Hi havia gent allà”, diu el jove. Veia unes persones parlant per telèfon, nervioses. Trucaven els serveis d’emergències. Ell dubtava de si es trobava al mateix lloc. “Tot va ser molt ràpid. Suposo que el cotxe es va saltar un semàfor en vermell”, diu. Ell no va veure el  turisme que  el va atropellar, segurament amb el costat esquerre, i es va fer escàpol per l’avinguda del Vallès mentre Iván, marejat, cercava el seu patinet. Què lluny estava el patinet.

Els testimonis van veure el vehicle escapolit, però no van poder anotar el seu número de matrícula. Sí que van facilitar a la Policia Municipal algunes dades, el seu color, la marca, perquè en la calçada van quedar restes de l’automòbil. Algú va recollir un logotip. Es veien fragments d’un para-xocs.

 

Investigació

Una patrulla policial va parlar amb els testimonis per efectuar l’informe tècnic mentre altres agents regulaven el trànsit a la concorreguda avinguda. El cos local confirma la investigació oberta per localitzar el vehicle fugit amb les dades de què disposa: el color, la marca. I si hi ha un testimoni que sap alguna cosa més, millor que millor. És el que demana Iván: col·laboració ”perquè el culpable respongui pel que va fer”, perquè pagui els danys.

Uns sanitaris van atendre el noi in situ. “Em van curar allà les ferides i després em van portar a l’Hospital de Terrassa”. Va sortir d’allà hores després, sense fractures però ple de macadures, amb erosions “com a cremades”, i amb mitja dotzena de punts de sutura en una parpella. La víctima ha estat de baixa però ha sol·licitat l’alta mèdica i dilluns tornarà al seu lloc de treball.

“Els primers dies no podia moure’m gaire. Quan m’asseia em costava molt aixecar-me”, explica. Ha contactat amb la policia per presentar la denúncia, però de moment no ha pogut fer-ho. El patinet ha quedat inservible. Li va costar més de 400 euros. “Tinc assegurança, però no em cobreix els danys en cas d’accident”, lamenta el jove atropellat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Atropellat per un cotxe que va fugir
To Top