Publicitat
Terrassa

La Plaça Vella és avui de la Pilarica

La comunitat aragonesa celebra la festivitat de la seva patrona

Moment de ball a la Missa Baturra a la Catedral del Sant Esperit / LLUÍS CLOTET
Publicitat

“Què bé sona la jota lluny de la terra estimada”, es podia llegir en un comentari del Centro Aragonés de Terrassa en una xarxa social mesos enrere. Avui han sonat unes quantes jotes de nostàlgia en el retrobament dels terrassencs d’origen aragonès amb el 12 d’octubre, dia de la seva patrona, la Verge del Pilar. El clima amable ha acompanyat els presents i ha animat molts terrassencs a baixar al Centre. Molts han acudit expressament “a veure als aragonesos“. A veure “els maños” i a escoltar el batec d’Aragó a centenars de quilòmetres de distància.

Representants de l’Ajuntament, tant del govern com de l’oposició, han assistit als actes organitzats per l’entitat aragonesa, un programa d’activitats que ha començat a les 10 hores amb una ofrena floral a la Plaça Vella. A l’escenari, una imatge de la Pilarica s’alçava sobre un con de clavells blancs. L’acte ha comptat amb la participació de la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares i de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, acompanyades de la presidenta del Centro Aragonés, Victoria Crespo.

Publicitat

Els aragonesos venien clavells en una parada i aviat es van quedar sense material floral en un matí i un migdia d’un sol de tardor que semblava una resta d’estiu ressagat. La Plaça Vella estava plena de gent, com plena de gent estava la catedral del Sant Esperit durant la Missa Baturra que, amb la música de Los Pilares de Aragón, ha començat a les 12 i que, a la sortida, ha estat saludada amb el baluern dels trabucs de Bandolers i Trabucaires de Terrassa. Eren les “Salvas de Honor a la Virgen del Pilar”, i després més jotes, llaüts, bandúrries, guitarres.

Un dinar de germanor a la seu del Centro Aragonés de Terrassa, al carrer de les Cosidores, remata una jornada que diumenge 24 d’octubre tindrà continuïtat amb un festival de jota al Teatre Principal. El festival començarà a les 18 hores i les entrades es poden comprar precisament allà, al Centre Aragonès, obert de 18 a 21 hores entre setmana.

Publicitat
La Plaça Vella és avui de la Pilarica
To Top