Publicitat
Terrassa

Amnistia Internacional recull firmes per acabar amb la violència policial

S’han recollit 25 firmes a la Plaça del Progrés

Una dona firmant a la parada d'Amnistia Internacional a la Plaça del Progrés / Lluís Clotet

25 firmes s’han recollit aquest matí a la Plaça del Progrés a la parada d’Amnistia Internacional, com a protesta contra la violència policial generalitzada a Espanya i Catalunya. Pere Moreno, Portaveu del Grup Local Terrassa d’Amnistia Internacional, declara que és la xifra de firmes que s’esperaven, i n’estan satisfets: “Amb la pandèmia no podem fer la mateixa feina de divulgació que habitualment perquè no podem acostar-nos i explicar la causa, sinó que la gent ha d’acostar-se per si mateixa” ha comentat Moreno.

La intenció d’Amnistia és fer arribar el conjunt de firmes a la Generalitat. Tal i com han anunciat en un comunicat, es mostren preocupats davant l’excés de la força i els maltractaments del cos policial i la impunitat dels seus actes. Per aquest motiu, les seves protestes s’han concentrat en dos eixos:

Més transparència. Reclamen que els protocols d’ús de la força i les normes d’ús de les armes d’ús policial han de ser públics i s’han d’ajustar als estàndards internacionals de drets humans.

Més i millor control. Exigeixen revisar els mecanismes interns de rendició de comptes dels Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu que les possibles vulneracions de drets perpetrades per agents policials no quedin impunes i s’estableixin garanties de no repetició.

Cada persona que ha firmat ha hagut d’escriure, apart del seu nom, el motiu específic pel qual protesta. “És una protesta genèrica contra tota la violència policial, però també ens basem en alguns casos concrets, com l’1 d’octubre” ha manifestat Moreno.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Amnistia Internacional recull firmes per acabar amb la violència policial
To Top