Publicitat
Terrassa

Terrassa baixa el nivell d’emergència pel coronavirus

La situació a Terrassa s’ajusta a la de la resta de Catalunya

Vacunació contra el coronavirus a Terrassa / ALBERTO TALLÓN

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha decretat rebaixar el nivell d’activació del Pla d’Emergència Municipal per risc sanitari a partir d’avui i mentre duri l’episodi actual, la tendència de disminució de casos de coronavirus.

El pla estava activat en nivell d’Emergència 1 des del 13 de març de 2020 i l’alcaldia ha decidit rebaixar a nivell d’alerta després que el Comitè de Direcció del PROCICAT rebaixés el passat 15 d’octubre el pla d’actuació a fase d’alerta. La raó era la constatació de que les dades epidemiològiques actuals estan per sota de les previstes per a la fase d’emergència, tant per la incidència general com per l’afectació als serveis assistencials sanitaris.

Les dades facilitades per Mútua i el Consorci Sanitari de Terrassa CST) als darrers dies corroboren aquesta disminució de la pressió als hospitals. Així doncs, la rebaixa a fase d’alerta arriba a la ciutat després de confirmar que la situació de la pandèmia i dels serveis al municipi “s’ajusta a les mateixes condicions que a la resta de Catalunya”, afirma l’Ajuntament.

L’activació del pla en fase d’Alerta contempla, entre d’altres accions, “el seguiment exhaustiu del funcionament dels serveis municipals perquè, en cas necessari, iniciïn el més ràpidament possible les tasques que tinguin assignades“. També inclou “seguir atentament la informació relacionada, així com els avisos que emeti el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)” i informar la població de les mesures que es determinin.

Tot i la relaxació de les restriccions, no es pot abaixar la guàrdia. Jordi Ballart recorda que cal seguir mantenint les mesures higièniques (mascareta, mans netes, distància) i organitzatives “per tal d’evitar els contagis” i agraeix a la població la seva cooperació per impedir la propagació del coronavirus.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa baixa el nivell d’emergència pel coronavirus
To Top