Publicitat
Terrassa

Contra el maltractament a persones grans

Campanya perquè els comerciants ajudin a detectar casos

Dues persones grans caminant per un carrer de Terrassa

Ha augmentat el nombre de persones grans en situació d’exclusió social o víctimes de maltractament. Aquesta és la conclusió a què ha arribat Alzheimer Catalunya Fundació i que sustenta una campanya que aquesta entitat durà a terme a comerços de Terrassa per detectar el maltractament a persones grans. El projecte té una durada de sis mesos.

La fundació es dedica a donar suport a persones amb Alzheimer i actua a Terrassa des de l’any 2013, acompanyant a persones amb demència “a través de les figures de la tutela i la guarda de fet”. Arran d’aquesta activitat, diu, ha detectat un augment dels casos d’alta complexitat. Això significa “un augment de persones grans en situació d’exclusió social o afectades per maltractament”. El 65,5% de les persones integrades en els programes de la fundació es troba en aquest estat de complexitat.

En el 75% dels casos, el maltractament s’exerceix des de la pròpia família per causes relacionades amb la poca formació en cures “o l’angoixa que genera procurar-les”. Aquest fet ha portat a la fundació a iniciar una campanya a diversos barris (Pla del Bon Aire, Can Roca, Sant Pere Nord, Centre, Vallparadís i Ca n’Aurell) centrada en la detecció de les situacions “a partir d’informar sobre les diverses tipologies” de maltractament i com descobrir-les.

Formació

La campanya, anomenada “Parem el cop! Actua contra el maltractament cap a les persones grans”, consisteix principalment en visitar i reunir-se amb un centenar de comerciants “per tal de formar-los en detecció” i que esdevinguin agents actius per descobrir casos.

Els botiguers “poden tenir més facilitat per observar situacions de risc” degut a la naturalesa del seu ofici. A més de desenvolupar un paper informatiu, Alzheimer Catalunya Fundació s’encarregarà d’atendre els possibles casos “per tal de gestionar àgilment la situació amb els serveis socials o el CAP de la zona”. Les informacions facilitades es faran des de l’anonimat. L’objectiu de la campanya és conscienciar la població “i apel·lar a la responsabilitat col·lectiva”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Contra el maltractament a persones grans
To Top