Publicitat
Terrassa

La Festa Major superarà el pressupost de 2019

L’àrea de Cultura comença a treballar el programa de la Festa Major de 2022. Ho fa amb un pressupost 10 mil euros superior al de 2019 i que encara pot créixer més

A la Festa Major de 2021, Miki Núñez va fer embogir un estadi amb restriccions d’aforament / Lluís Clotet

Després d’una Festa Major confinada, la de 2020, i una a mig gas, la de 2021, la regidoria de Cultura treballa de valent en el disseny de l’edició de 2022. De moment, ja ha decidit que la celebració recuperarà el pressupost, i si la Covid ho permet també la programació, prèvies a la pandèmia. Així s’ha explicat en comissió informativa, a preguntes del regidor de Ciutadans, David Aguinaga.

“El que volem és recuperar el que no es va poder fer el 2021”, va respondre la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. Núria Marín.

De moment només han transcendit els números de la Festa Major de 2022. El govern de la ciutat treballa amb la idea de replicar el pressupost de la darrera festa prepandèmica, la de l’estiu de 2019, i incrementar-lo. Així ho han explicat en comissió els serveis tècnics de Cultura, que han concretat que de moment la partida econòmica de la Festa Major de 2022 ja supera en 10 mil euros la de fa tres estius.

La despesa prevista registra un petit increment que els pròxims mesos “ha de créixer més”. La idea és que, si la pandèmia ho permet, la de 2022 sigui la festa de la retrobada, una celebració col·lectiva i de ciutat que ens permeti recuperar aquesta tradició cultural en totes les seves dimensions.

Serà la primera Festa Major “normal” en tres anys. La celebració de 2020, que es va celebrar quatre mesos després de la irrupció de la pandèmia i del tancament domiciliari, va ser confinada. Amb un pressupost de 80 mil euros, va suprimir les activitats presencials i va programar les actuacions dels terrassencs Miki Núñez, Sense Sal i Doctor Prats, emeses pels mitjans municipals i les xarxes socials.

El 2021, el pressupost de la festa es va disparar fins als 527 mil euros “pel cost de les mesures” que es van prendre per garantir la seguretat. Es van celebrar més de 100 activitats escampades per tota la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Festa Major superarà el pressupost de 2019
To Top