Publicitat
Protesta de la Policia Municipal de Terrassa Nebridi Aróztegui 3
Terrassa

Policies municipals de protesta al carrer

Segueix el litigi pels canvis en el servei de barri

Protesta d'agents de la Policia Municipal de Terrassa al juny passat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Parlen de manera oberta de conflicte entre la plantilla i el projecte del govern local. Agents de la Policia Municipal sortiran al carrer per fer paleses les seves reivindicacions en el litigi que mantenen amb l’executiu per la intenció de l’Ajuntament de fer canvis profunds en l’estructura policial, amb l’objectiu d’ampliar la policia de barri. El sindicat majoritari al cos, l’SPL-CME, diu que el Consistori vol imposar unes condicions que xoquen amb el conveni i retallen drets.

Dimarts, uns 121 guàrdies van assistir a una assemblea que acabà amb la decisió unànime de rebutjar la proposta de l’administració i “preparar actes de protesta” per expressar al carrer el malestar de la plantilla.

“En cas de continuar endavant amb la seva proposta, realitzarem les mesures de pressió que considerem oportunes”, adverteix el sindicat, que va organitzar l’assemblea juntament amb la UGT. “La Policia Municipal no pot canviar per complet la seva estructura cada vegada que tinguem un canvi de govern. El projecte del regidor (Xavier Fernández Rivero) contradiu l’actual Pla Director de Policia”, afegeix l’organització sindical, que demana “un model de policia consensuat i durador que respecti els acords i als treballadors”. L’SPL-CME denuncia que el govern pretén imposar els seus interessos polítics per sobre del conveni i de la prestació adequada dels serveis policials.

“Malgrat la promesa de Jordi Ballart d’ampliar la plantilla, la realitat és que som menys policies en el 2021 que en el 2018. Aquest declivi d’efectius posa en risc el compliment del programa polític de Tot per Terrassa. Per aquest motiu, en un moviment a la desesperada, el regidor de policia pretén augmentar la policia de barri eliminant altres unitats policials”, afirma el sindicat.

La proposta d’eixamplar, fins a l’hora de tancament dels comerços, el servei de barri és un dels assumptes més espinosos del projecte. L’equip de govern manifesta que negociarà les reformes que afecten els drets laborals, “com sempre ha fet”, i no les imposarà. Les protestes policials van començar fa mesos, tant a les xarxes socials com al carrer, on al juny desenes d’agents es van concentrar davant de l’edifici consistorial en un matí ple de consignes i petards.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Policies municipals de protesta al carrer
To Top