Publicitat
Terrassa

El ple vota congelar els impostos

Els partits debaten demà en ple extraordinari la proposta del govern de congelar taxes i impostos l’any 2022

Terrassa no apujarà els impostos i les taxes municipals l’exercici 2022. L’equip de govern porta aquest dimecres al matí a ple el seu projecte fiscal per al proper exercici, en un gest de contenció tributària que mantindrà el gravamen sobre les economies familiars en l’any post pandèmia.

La sessió tornarà a ser presencial i amb aforaments que permeten la presència de públic al Saló de Plens, com ja va ser al ple ordinari del mes d’octubre. La presidència de la sessió és una de les poques incògnites que manté el ple extraordinari.

El PSC presentarà dues esmenes i el grup de Ciutadans, cinc

En absència de l’alcalde Jordi Ballart, el primer tinent d’alcalde Isaac Albert és l’encarregat de presidir la sessió. En aquest cas, però, serà també com a regidor d’Hisenda el responsable de defensar el dictamen d’ordenances i, per tant, el protagonista de bona part del debat. Demà se sabrà si cedeix puntualment o durant tot el ple la presidència a un company o companya d’equip.

La proposta de l’executiu liderat per Jordi Ballart és la de congelar tots els impostos i les taxes l’any que ve. El dictamen incorpora algun ajust d’algun tribut, com la reducció, del 50% al 25% de la bonificació que fins ara s’aplicava als vehicles eco.

També s’elimina la taxa per la llicència d’autotaxi. Estava suspesa fa més de 15 anys i el Govern ha decidit suprimir-la.

La sessió començarà a les 9.30 hores i serà emesa en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Terrassa.

Està previst que segueixi el guió habitual dels plens extraordinaris d’ordenances i pressupostos, amb l’exposició inicial del projecte d’ordenances, la presentació i votació d’esmenes i el posterior debat del dictamen, previ a la votació.

El PSC porta demà al ple dues esmenes a la proposta fiscal, una d’elles relacionada amb la taxa als animals potencialment perillosos. Ciutadans també va a la sessió amb un paquet de cinc esmenes que intentarà que el govern incorpori al projecte fiscal.

En comissió informativa, el seu portaveu Javier González va recordar l’impacte que ha tingut per algunes economies familiars la domiciliació del pagament dels tributs i la unificació de la bonificació del 2% a un 1% per a tots els impostos.

Aquest és el segon any consecutiu en què es congelen els impostos i les taxes a la ciutat. El primer va ser l’exercici 2021, arran de la pandèmia i de la previsió de l’impacte econòmic de l’aturada de l’activitat. El govern ha decidit mantenir la pressió fiscal, sense incrementar-la també en l’exercici que ha de ser el de la recuperació econòmica.

Comissió informativa de pressupostos

La sentència del TC que anul·la la fórmula de càlcul de l’impost de la plusvàlua ha portat al govern a ajornar el debat i votació dels pressupostos municipals de 2020. La incògnita sobre els ingressos derivats d’aquest tribut, que en el cas de Terrassa superen els 12 milions d’euros, ha determinat a l’equip d’Isaac Albert a esperar amb la confiança que el govern de l’Estat aprovi amb urgència una nova regulació que restitueixi el cobrament de l’impost i sigui constitucional. Mentre això passa, Albert ha anunciat als grups municipals que la setmana vinent convocarà una comissió informativa sobre pressupostos “amb els tècnics de l’àrea” on s’informarà sobre la darrera hora de la votació dels comptes municipals. El Govern presenta un pressupost de 214 milions d’euros, un 8% superior al de 2020.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El ple vota congelar els impostos
To Top