Publicitat
Terrassa

Policies de protesta a l’Ajuntament

Tensió pels canvis planejats per la direcció

Desenes d'agents s'han concentrat avui al raval de Montserrat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Van prometre soroll i n’hi ha hagut, i força, amb una botzina que ha sonat durant gairebé una hora, sense parar. Desenes de policies municipals s’han concentrat aquest divendres al matí al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, en una mesura més de protesta contra els canvis que la direcció del cos vol impulsar, sobretot per potenciar la policia de barri, modificant unitats. Els agents han mostrat tres pancartes: dues demanaven la dimissió del regidor de Policia Municipal i Seguretat, Xavier Fernández Rivero, i una altra recordava que el cos és “la policia de Terrassa, no de Tot per Terrassa”, en referència al partit que governa la ciutat juntament amb ERC. El sindicat convocant de la manifestació, l’SPL-CME, majoritari a la policia egarenca, demana que l’Ajuntament esperi al juliol del 2022 per afrontar els canvis, quan disposi d’una desena de nous agents. La direcció del cos manté la seva proposta i diu que seguirà treballant per arribar a una entesa amb la plantilla.

FOTOS | Manifestació de policies municipals a l’Ajuntament

Part dels agents presents a la protesta ha pujat al saló de plens, on se celebrava el plenari de pressupostos, i durant uns minuts ha desplegat cartells. Dilluns passat, una assemblea que va comptar amb la participació de més de 100 policies va rebutjar per unanimitat la proposta del govern i va decidir no fer més hores extres i preparar protestes, com la d’aquest divendres. La convocatòria clamava “contra la supressió arbitrària de torns i l’incompliment de l’acord de funcionaris”. El sindicat afirma que més del 50% de l’actual policia de barri demana deixar la unitat i en el nou torn d’aquesta secció “el 100% d’agents hi van obligats”. Els canvis profunds es volen adoptar “de manera unilateral i sense respectar els terminis del conveni”, i eliminant torns essencials. L’SPL-CME destaca l’eliminació, per exemple, del torn de matí de la unitat de motoristes.

Tot i això, la direcció ha deixat de banda algunes propostes inicials, com l’ampliació horària del torn dels agents de barri fins el tancament de comerços (ara es trauran agents del torn partit per incorporar-los al de la tarda) i la reducció a la meitat de la unitat d’informació.

“No ens oposem a la policia de barri, pero el seu reforç com està plantejat no respon a una necessitat urgent sinó a un programa electoral. A més, la direcció ho vol imposar sí o sí l’1 de gener i nosaltres demanem que esperin al juliol, quan s’hi incorporin deu agents nous. Hi ha companys que s’han gastat 3.000 euros de la seva butxaca per a formació personal en una unitat, com la de reconstrucció d’accidents, de la qual els volen treure. Només porten dos anys a la unitat i el conveni recull que la permanència ha de ser de sis anys”. Així ha resumit Justiniano Villarán, president de l’SPL, l’estat actual de la situació des de la vessant de la plantilla. L’Ajuntament, en un comunicat, defensa el seu model de reorganització, en el qual “s’està treballant des del passat mes de juny”.

“Des del primer moment, la reorganització del cos es va voler impulsar de forma consensuada amb els representants dels i les agents, i fins al dia d’avui estem oberts a trobar el punt d’entesa entre les directrius polítiques i la conciliació laboral de la plantilla”, diu Antoni Flores, intendent major de la policia. S’han celebrat mitja dotzena de meses tècniques per debatre les propostes i la intenció de la direcció, afirma l’Ajuntament, és aplicar un pla pactat amb totes les parts implicades.

La darrera proposta dels responsables policials és “la d’aconseguir una millora i una optimització de la plantilla, que juntament amb la previsió d’incorporació de vuit nous agents a principis del mes de desembre, permetria impulsar la policia de barri”, Segons Flores, “en cap cas es preveu cap supressió de cap unitat, sinó que estem davant d’una reorganització que dotaria la ciutat d’una policia adaptada als temps actuals, més propera a la ciutadania”. El govern indica que l’SPL va abandonar la darrera mesa de negociació, el 16 de novembre, però la direcció ha continuat el procés amb la resta de representants: UGT, CSIF i CCOO.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Policies de protesta a l’Ajuntament
To Top