Publicitat
Polèmica dels contenidors a la plaça de Lluís Companys
Terrassa

Nou episodi del serial dels contenidors

L’Ajuntament vol conèixer l’opinió del veïnat de Can Boada

Contenidors del nou model als voltants de la plaça de Lluís Companys / ALBERTO TALLÓN

Primer, fa un any, implantació del nou model, ambs els contenidors grans, i canvis de trànsit perquè els contenidors nous són de recollida lateral només per la dreta. Després, protesta d’un grup de veïns. Després, marxa enrere de l’Ajuntament, que assegura que tornarà al sistema antic, provisionalment, mentre es tramita la compra de camions de recollida per l’esquerra. Fa uns dies, el Consistori tenia la intenció d’encarregar una enquesta veïnal, però ahir va comunicar que esperarà un informe de la Síndica de Greuges. És el serial dels contenidors a Can Boada Casc Antic i Grups Gibraltar-Lluís Companys. És el serial que no acaba i que, com els bons, manté als espectadors en suspens.

La proposta d’encarregar una enquesta veïnal a una empresa externa a l’Ajuntament havia aixecat indignació en el grup opositor, que comptava amb el suport de les associacions de veïns dels dos barris i que se sent enganyat. Denunciava sobretot un augment de la circulació de vehicles i  la creació d’una mena de rotonda interior. Va recollir signatures, va fer circular les queixes per xarxes socials, va enganxar cartells, va participar en un ple. El 12 de juny, l’Ajuntament va comunicar que estudiaria la compra de camions de recollida per l’esquerra i el 25 d‘octubre es va comprometre a tornar al sistema anterior i revertir la reordenació del trànsit mentrestant.

 

Segon grup

Aleshores, un altre grup de veïns va passar a l’acció i va penjar cartells en sentit contrari, a favor dels canvis, que, segons aquesta iniciativa, havien millorat la neteja i la seguretat viària. El primer grup diu que aquests cartells són anònims però les associacions veïnals els donen validesa, i rep una nova informació: l’Ajuntament té la intenció de contractar una empresa privada per realitzar una enquesta porta a porta perquè, segons el govern municipal, és imprescindible un suport majoritari als canvis. El grup opositor manifesta el seu “profund descontentament” amb les associacions i diu intuir que l’altre grup és el resultat de “una suposada i sospitosa maniobra política” per justificar al govern en l’incompliment dels acords aconseguits.

La plataforma de veïns es mostra favorable a “qualsevol mesura democràtica” de participació ciutadana, com un referèndum municipal que podria constituir un bon precedent per a decisions de gran importància; però considera que una enquesta efectuada per una empresa “no és el mecanisme apropiat” per conèixer l’opinió majoritària dels ciutadans, “en ser un procediment orientatiu i imprecís, que no recull l’opinió de tots i no segueix un procés transparent i imparcial”.

“No volem bàndols, volem el bé del barri”, va assegurar ahir Lluïsa Melgares, tinent d’alcalde de Territori. El govern suggereix que la situació ha canviat, sobretot amb l’aparició d’un segon grup de veïns partidari del nou model de recollida, i que l’Ajuntament no pot decantar-se per un grup ni per un altre, “sinó mediar i promoure l’acord”. S’han celebrat moltes reunions i en una de les últimes, Melgares es va entrevistar amb representants de les dues associacions de veïns. La conclusió, segons l’edil: “Veurem què opinen tots els veïns”. Un grup i un altre, amb objectius contraposats, s’ha dirigit a la Síndica de Greuges i serà aquesta institució la que estudiarà el reglament de participació i proposarà un informe sobre les fórmules més idònies per conèixer l’opinió majoritària. I el Consistori l’acceptarà.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Nou episodi del serial dels contenidors
To Top