Publicitat
Terrassa

El festiu de Reis obre la porta a la campanya de rebaixes d’hivern

Encara que hi ha grans cadenes que ja fa alguns dies que han estrenat les rebaixes abans de la festivitat de Reis, no serà fins dijous que el gruix de botigues s’afegirà a una campanya de gangues

Els establiments de la ciutat es van preparant de cara a les rebaixes d’hivern que han de començar a partir de demà / alberto tallón

Tot i que hi ha comerços, principalment alguns vinculats a grans cadenes, que ja han començat a oferir grans descomptes, les rebaixes de gener, tal com les entenem de sempre, s’inicien dijous. A Catalunya, en teoria, les rebaixes d’ara tenen de calendari del 7 de gener al 6 de març (les d’estiu són de l’1 de juliol fins al 31 d’agost), si bé, actualment, les grans empreses, especialment les del sector de la moda, van al seu aire.

Fins a 2012, s’establien un parell de períodes per a les rebaixes, a principis d’any i per l’estiu. el Tribunal Constitucional, però, va “tombar” la llei catalana de Comerçi, amb ella, el calendari oficial de rebaixes. A partir d’aquest any, i d’acord amb l’article 25 de la nova Llei de Comerç, la normativa contempla que “les vendes en rebaixes podran ser en els períodes estacionals de major interès comercial, segons el criteri del comerciant”.

També diu que “la durada de cada període de rebaixes serà decidida lliurement per cada comerciant”. Tot i això, a Catalunya, i pel que respecta al segon punt, s’estableixen unes dates concretes per les dues rebaixes, les d’hivern i les d’estiu.

Aquesta mena de bufet lliure que ja fa uns anys s’ha establert, no agrada a molta part del sector, que preferiria unes rebaixes amb “ordre”, com a punta el president de Terrassa Centre, Xavi Linares. Creu que “estaria molt bé que tornessin a un punt d’ordre”. El president d’aquesta associació ressalta que “nosaltres acollim a sectors molt diferenciats i confio que els tres dies que venen seran molt bons” per al comerç. Linares agraeix a la gent la paciència adaptant-se a les mesures per la pandèmia per anar a comprar.

Per exemple, a Inditex, a El Corte Inglés, a Springfield i a Women´Secret, les rebaixes començaran demà, com, en teoria, està marcat per la normativa. Altres grans cadenes ja han començat, com és el cas de H&M, que ja va iniciar les seves rebaixes el passat 2 de gener, amb descomptes fins al 60%, la mateixa data que va començar a oferir-les Benetton, mentre que Mango, per la seva part, amb unes rebaixes fins al 50%, va començar el passat 29 de desembre.

Augment de les xifres

Segons revela un estudi que ha realitzat l’Instituto IO Investigación, aquest any augmentaran les xifres que cada català destinarà a les compres de rebaixes. L’estudi apunta que es passarà dels 271,31 euros de l’any 2021 als 341,44 euros d’aquest any, el que suposarà un augment del 33%. Un increment força notable.

La roba i el calçat seran, segons el mateix estudi, els productes que més tenen previst comprar els catalans durant aquestes rebaixes de gener, seguits dels productes del sector de la informàtica o l’electrònica. Després, són els productes per a la llar, els del sector de la perfumeria, cosmètics i drogueria.

La campanya de rebaixes preveu que a Catalunya s’incrementin els contractes de treball en un 9,6 % respecte a l’any passat. Per aquests mesos de gener i febrer es podrien crear a Catalunya uns 28.000 llocs de treball, principalment en sector com el comerç, seguits de la distribució, el retail, la logística i el transport. Alguns dels perfils amb més demanda seran els de dependents, promotors, comercials, teleoperadors i hostesses i el comerç on line.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top