Publicitat
Terrassa

Nova marató de donants de sang

Catalunya inicia una nova campanya amb l’objectiu de remuntar les reserves després de les festes nadalenques

El Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya inicia aquest dissabte una nova marató de donants que s’allargarà fins al dia 15 amb l’objectiu de remuntar les reserves després de les festes nadalenques. Enguany es busca especialment animar més persones a donar sang per primera vegada, ja que les restriccions de la Covid han fet baixar el nombre de donants nous.

Amb l’augment de contagis d’aquestes últimes setmanes, hi ha hagut moltes anul·lacions de persones apuntades per donar sang i que no han pogut anar-hi perquè han estat positius, un fet que s’ha afegit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal.

Així, des del BST alerten que els calen més donacions per garantir els tractaments als hospitals. Ara disposen de 5.000 unitats de sang a tot Catalunya, la meitat del que seria normal.

La marató de donació de sang s’inaugurarà avui a les 10.30 hores al vestíbul de la Universitat de Barcelona, a l’edifici central de la plaça Universitat. També es podrà donar sang als principals hospitals catalans i a les més de 40 campanyes de donació organitzades arreu de tot Catalunya. A Terrassa, es podrà fer a la seu ubicada a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, a la plaça del doctor Robert, 5.

Es demana fer reserva amb cita a la web donarsang.gencat.cat per evitar aglomeracions en els punts de donació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Nova marató de donants de sang
To Top