Publicitat
Terrassa

Els “unicorns” de P4 han d’anar a Barberà a fer-se el test d’antígens

Un grup de pares de l’escola Francesc Aldea denuncien que Salut envia els seus fills a 19 quilòmetres de distància, després de detectar un positiu a l’aula

Alguns pares de P4 de l’Escola Francesc Aldea ja han dit que avui no aniran a Barberà

Dimarts l’escola Francesc Aldea (carrer Alemanya, 146, Can Parellada) va comunicar els pares de P4 la detecció d’un positiu a la classe dels unicorns. Amb el nou protocol, el grup només es confina a partir dels cinc positius. El criteri, però.  fixa que els pares poden acompanyar els nens a fer-se els tests d’antígens, tot i que no és obligatori.

El problema al Cesc Aldea és que el Servei Català de la Salut els ha assignat com a centre de referència per a les proves Covid el servei d’atenció primària Sant Oleguer, al municipi de Barberà del Vallès. Les famílies han de recórrer 38 quilòmetres (19 d’anada i 19 de tornada), per saber si els seus fills són o no positius.

“No podem entendre com sent Terrassa la tercera ciutat de Catalunya en població, Salut ens adjudica centre a Barberà”, comenta Ferran Pastor, pare d’un alumne de P4 i portaveu de les famílies.

38 són els quilòmetres que han de fer (anada i tornada) els pares per fer el test d’antígens dels alumnes de P4

L’alumnat de P4 del Francesc Aldea té hores concertades per fer els tests dijous al matí a les 8.20  hores, a les 9  hores i a les 9.30 hores. “Molts pares ja han dit que no poden anar-hi. Jo mateix- explica el Ferran- entro a treballar a les 9.30 hores i tinc un altre nen per portar a l’escola. La meva dona va a la feina a les 7 del matí i no ho demanaré als avis, amb el risc que el nen doni positiu”.

El portaveu es queixa de “la confusió” que comporta que Salut recomani tenir un test negatiu per anar a classe, “però no sigui obligatori. Quin sentit té que jo porti al meu fill fins a Barberà si altres alumnes tornen a classe sense saber si són positius?”.

El mes de desembre, el centre ja va traslladar a Salut la queixa per obligar les famílies a desplaçar-se a Barberà

L’escola ja va traslladar a Salut el mes de desembre el malestar de les famílies per haver de desplaçar-se, arran d’un altre positiu, en aquell cas a segon de Primària. La resposta que van rebre és que el CAP Antoni Creus, amb seu al barri, està associat al centre de salut del municipi vallesà. Setmanes després, el problema el pateixen ara les famílies de P4, que demanen “una solució més eficient. No ens poden bonificar els tests d’antígens i obligar-nos a viatjar a Barberà”.

Lina Álvarez, mare també de la classe de P4. es queixa de la incongruència que “pel que sembla, una ciutat tan important com aquesta no té infraestructura per a acollir la realització de tests d’antígens a vint nens petits. Això sí, si ets adult en edat de votar, llavors pots tramitar la teva baixa còmodament per telèfon”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els “unicorns” de P4 han d’anar a Barberà a fer-se el test d’antígens
To Top