Publicitat
Sant Llorenç
Terrassa

Aparcament nocturn a Sant Llorenç de Terrassa

Es podrà estacionar a l’avinguda del Vallès

Tram on es permetrà estacionar de nit a l'avinguda del Vallès

La reordenació del trànsit en dos carrers, que era el plat fort de les actuacions de mobilitat a Sant Llorenç per a aquest mandat, segueix en espera. Un dels objectius d’aquesta mesura, que havia d’afectar els carrers del Montcau i del Cavall Bernat, era aconseguir desenes de places d’aparcament en bateria. Una segona mesura, de menor envergadura i cost, sí que sembla imminent: els vehicles podran estacionar en un tram de l’avinguda del Vallès en horari nocturn.

La decisió, pel que sembla, ja està presa i es posarà en marxa aquest mes de gener, segons li consta a l’associació de veïns de Sant Llorenç. Resolucions similars ja s’han executat en la carretera de Montcada, a Can Palet, i a l’avinguda de Josep Tarradellas. L’estiu passat, en aquesta segona via es va habilitar un anomenat “carril multiús” al costat dels Grups Gibraltar-Lluís Companys: en horari diürn el carril seria d’ús exclusiu per a busos, taxis, bicis i patinets, però en horari nocturn, de 20 a 8 hores, es convertiria en tram per a aparcament lliure.

Això mateix pretén fer en unes setmanes l’Ajuntament a l’avinguda del Vallès, en el tram nord. La mesura no s’ha fet pública, però del projecte inicial s’infereix que el carril habilitat per a aparcament tindria una capacitat de places per a 40 o 50 vehicles.L’horari d’estacionament lliure serà similar al d’altres zones habilitades per a la mateixa comesa.

 

Provisional

Per al veïnat, aquesta no deixa de ser una solució temporal a la manca d’espai per a aparcament, però l’associació de veïns no veu la decisió amb mals ulls. “És un canvi a millor, indubtablement”, diu un portaveu de l’entitat. L’altra actuació, la de major envergadura, segueix en pausa. Segons els veïns, al setembre passat l’Ajuntament anava a modificar el trànsit als carrers del Montcau, que passaria a ser d’un sol sentit, i el del Cavall Bernat, que experimentaria una modificació similar, i així s’alliberarien zones per crear àrees  d’estacionament en bateria, unes 150 places noves.

El Consistori va arribar a distribuir cartells pel barri, però el projecte no avança. Al desembre passat, responsables municipals de Mobilitat es van reunir amb veïns. “Ens van informar que estan a l’espera de subvencions per  afrontar els canvis i que els volen executar aquest any o el que ve”, indica un portaveu veïnal. L’arribada de fons de la Unió Europea podria accelerar el projecte.

Publicitat
Aparcament nocturn a Sant Llorenç de Terrassa
To Top