Publicitat
Sant Llorenç
Terrassa

Aparcament nocturn a Sant Llorenç de Terrassa

Es podrà estacionar a l’avinguda del Vallès

Tram on es permetrà estacionar de nit a l'avinguda del Vallès

La reordenació del trànsit en dos carrers, que era el plat fort de les actuacions de mobilitat a Sant Llorenç per a aquest mandat, segueix en espera. Un dels objectius d’aquesta mesura, que havia d’afectar els carrers del Montcau i del Cavall Bernat, era aconseguir desenes de places d’aparcament en bateria. Una segona mesura, de menor envergadura i cost, sí que sembla imminent: els vehicles podran estacionar en un tram de l’avinguda del Vallès en horari nocturn.

La decisió, pel que sembla, ja està presa i es posarà en marxa aquest mes de gener, segons li consta a l’associació de veïns de Sant Llorenç. Resolucions similars ja s’han executat en la carretera de Montcada, a Can Palet, i a l’avinguda de Josep Tarradellas. L’estiu passat, en aquesta segona via es va habilitar un anomenat “carril multiús” al costat dels Grups Gibraltar-Lluís Companys: en horari diürn el carril seria d’ús exclusiu per a busos, taxis, bicis i patinets, però en horari nocturn, de 20 a 8 hores, es convertiria en tram per a aparcament lliure.

Això mateix pretén fer en unes setmanes l’Ajuntament a l’avinguda del Vallès, en el tram nord. La mesura no s’ha fet pública, però del projecte inicial s’infereix que el carril habilitat per a aparcament tindria una capacitat de places per a 40 o 50 vehicles.L’horari d’estacionament lliure serà similar al d’altres zones habilitades per a la mateixa comesa.

 

Provisional

Per al veïnat, aquesta no deixa de ser una solució temporal a la manca d’espai per a aparcament, però l’associació de veïns no veu la decisió amb mals ulls. “És un canvi a millor, indubtablement”, diu un portaveu de l’entitat. L’altra actuació, la de major envergadura, segueix en pausa. Segons els veïns, al setembre passat l’Ajuntament anava a modificar el trànsit als carrers del Montcau, que passaria a ser d’un sol sentit, i el del Cavall Bernat, que experimentaria una modificació similar, i així s’alliberarien zones per crear àrees  d’estacionament en bateria, unes 150 places noves.

El Consistori va arribar a distribuir cartells pel barri, però el projecte no avança. Al desembre passat, responsables municipals de Mobilitat es van reunir amb veïns. “Ens van informar que estan a l’espera de subvencions per  afrontar els canvis i que els volen executar aquest any o el que ve”, indica un portaveu veïnal. L’arribada de fons de la Unió Europea podria accelerar el projecte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Aparcament nocturn a Sant Llorenç de Terrassa
To Top