Publicitat
Terrassa

Dos edificis d’AEG rebaixaran alçada per garantir sol a l’escola

El ple de gener aprovarà definitivament la modificació del pla de millora urbana

Acciona volia edificar dos blocs de pisos amb grans alçades en aquest punt que projectaven ombra a l’Escola La Nova Electra /N. Aróztegui

Divendres 28 de gener el ple municipal votarà l’aprovació definitiva de la modificació puntual del pla de millora urbana del sector de l’AEG, un tràmit que tanca les incògnites sobre el projecte i imprimeix velocitat a la seva execució. La modificació resol una de les qüestions que més preocupaven als veïns i a la comunitat educativa, les alçades de les dues torres amb façana a l’avinguda de Jaume I. Els dos blocs de pisos modificaran la seva configuració volumètrica per retallar altura, el que garantirà més hores de sol a l’interior del nou sector i a l’escola La Nova Electra.

L’Ajuntament ja havia arribat a un acord amb la promotora, Acciona, que el 2019 va anunciar la seva predisposició a ajustar volums. Ara, el nou pla de millora incorpora la reducció de les alçades en base a un estudi d’assoleiament. La modificació garantirà més hores de sol a l’hivern i incorpora noves franges horàries, entre les 8 hores i les 18 hores durant els mesos de fred.

Es reordena l’edificabilitat, però el sostre residencial no es modifica, afirma el govern

El nou pla, que substitueix el pla de millora original de 2005, també preveu l’ampliació de la parcel·la destinada a equipaments. El solar incorpora la superfície de la parcel·la 7, cosa que permetrà ampliar l’oferta d’equipaments i guanyar façana a la carretera de Castellar.

També es modifica la dotació de places d’aparcament de què disposarà el nou sector. El pla original responia al projecte d’obertura d’un establiment d’El Corte Inglés i un gran pàrquing a la cantonada de Jaume I amb carretera de Castellar. Descartada aquesta opció, l’oferta d’aparcament s’ajusta als criteris del Pla d’Ordenació, que fixa una d’1,5 places per habitatge i per determinades activitats.

Acciona projecta a l’AEG prop de 800 habitatges, una rambla i una plaça de 3 mil metres quadrats

Ahir, en comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, el regidor d’urbanisme Carles Caballero va explicar que “la xifra de places es podrà determinar en funció del nombre i les dimensions dels habitatges. Es calcula que el sector tindrà entre 700 i 800 habitatges i comptarà amb unes 1600 places d’aparcament”.

La modificació del pla de millora flexibilitza algunes condicions de l’edificació, dels usos i reajusta les edificabilitats màximes. L’acceptació d’algunes al·legacions obliga a reubicar algunes peces.
És el cas de la conservació de l’eucaliptus situat a l’interior del sector. L’al·legació forma part de les esmenes presentades per la Comissió AEG, integrada per les AVV d’Ègara, Sant Pere Nord, per la FAVT, l’escola la Nova Electra, la Comissió de Rieres i diverses entitats i veïns a títol particular.

L’arbre ocupa un solar destinat a habitatges que, amb la modificació del pla, perd la qualificació de residencial i passa a ser sol públic. El canvi obliga a reordenar els espais públics i reubicar els pisos.

La majoria absoluta del govern municipal (TxT i ERC) garanteix l’aprovació de la modificació del pla. L’expedient va a ple després de la seva aprovació definitiva en junta de govern

Els veïns d’Ègara demanaven també un pas públic que comuniqués el nou sector amb el barri, a través de l’edifici d’equipaments del carrer de les Cosidores. Aquest pas es farà, va anunciar ahir Carles Caballero.

La modificació del pla de millora urbana compta amb els informes positius de la Comissió Territorial d’Urbanisme, de l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ATM i de totes les administracions implicades. Un cop el ple tanqui el dia 28 de gener l’aprovació del nou planejament, començarà a córrer el rellotge del projecte. Acciona té molt avançat el projecte d’urbanització, el de reparcel·lació i el constructiu.

La constructora ha manifestat reiteradament la seva voluntat de desenvolupar el seu emblemàtic projecte a Terrassa com abans millor.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dos edificis d’AEG rebaixaran alçada per garantir sol a l’escola
To Top