Publicitat
Assassinat al Vapor Gran Nebridi Aróztegui (4)
Terrassa

Set homes i dues dones jutjaran el crim de Terrassa

Un home està acusat de matar a ganivetades la seva dona

Un mosso davant de l'edifici on es va perpetrar el crim / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Aquest matí de dilluns ha començat el judici pel crim perpetrat al Vapor Gran. Un home está acusat de matar la seva dona a punyalades. Més de 100 ferides presentava el cos de la dona morta a mans del seu home el matí del 24 de juliol del 2019. Ell, Manel, s’enfronta a una petició fiscal de 25 anys de presó per un delicte d’assasinat amb traïdoria i acarnissament. Serà jutjat per un jurat que aquest matí ha quedat configurat: està format per set homes i dues dones.

La primera sessió del judici, que se celebra a l’Audiència Provincial, ha consistit en la tria del jurat i en les al·legacions de les parts. La segona, demà dimarts, estarà dedicada, com segurament la de dimecres, a les declaracions de testimonis, una dotzena. La setmana acabarà amb les proves pericials, inclòs un estudi psiquiàtric de l’acusat. En principi, s’han assenyalat sis dies de judici. Si la vista es desenvolupa com està previst, l’acusat declararà dilluns.

El processat va confessar el crim uns minuts després de cometre’l. Després de l’atac, executat amb un ganivet i unes tisores, va sortir del domicili i es va dirigir a la comissaria de la Policía Nacional, ubicada a uns cent metres de l’habitatge. Allà va explicar el que havia fet. Uns policies nacionals van córrer cap al pis i van trobar el cos de la víctima. El fiscal estima dues circumstàncies agreujants en l’acció criminal: la de parentiu i la de gènere, i l’atenuant de confessió pel reconeixement dels fets a la comissaria del carrer de Baldrich.

Testimonis

En la prova testifical, prevista per a avui i demà, compareixeran policies; també amics i familiars de la parella, que seran interpel·lats, es presumeix, sobre la relació entre la víctima i el seu marit, entre aquella doctora d’atenció primària, rossa, alta, i aquell advocat que treballava de comercial d’assegurances. El matrimoni travessava una crisi quan aquell matí, poc abans de les 9.30, el Manel va matar la seva dona. L’informe forense indicava que el cos tenia 102 ferides infligides amb un ganivet i unes tisores.

Les parts, les tres acusacions, i la defensa, intentaran convèncer al jurat. Les primeres, que és autor d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament. La defensa tractarà de rebaixar la responsabilitat de l’autor confés del crim, procurant que els fets siguin qualificats d’homicidi i intentant provar que l’homicida va sofrir una obcecació aquell matí de juliol.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Set homes i dues dones jutjaran el crim de Terrassa
To Top