Publicitat
Terrassa

Els fons Logicor i Segro impulsen els Bellots II

Ja es coneix el nom dels propietaris i promotors del nou sector industrial, dos gegants del negoci logístic en l’àmbit europeu

Terrenys on s'urbanitzarà el utur polígon industrial/ Nebridi Aróztegui

El polígon industrial els Bellots II afronta aquesta setmana un moment decisiu amb la presentació del nou pla parcial del sector a la junta de compensació, que haurà de donar el seu vistiplau. Coincidint amb aquest tràmit, que ha de permetre injectar celeritat a la tramitació urbanística del projecte, ha transcendit el nom dels fons propietaris del polígon, les companyies que faran realitat el nou complex industrial després d’anys de paràlisi.

Es tracta dels fons Logicor (nordamericà-xinès) i Segro (britànic), dos dels propietaris més importants en actius logístics a Catalunya, Espanya i Europa.

Logicor és la plataforma logística més gran en l’àmbit europeu i una de les primeres a nivell mundial. La companyia opera a 17 països del vell continent, amb un 70% de concentració al Regne Unit, Alemanya, França i el sud d’Europa.

Els fons paneuropeu ja és també el primer propietari d’actius logístics a Espanya, amb una cartera que supera el milió metres quadrats als entorns de grans ciutats com  Madrid, Barcelona i València. A la primera ciutat treballa a l’àmbit de l’A-2, entre Madrid i Guadalajara, que ja és el primer eix de transport logístic d’Espanya.

La companyia Logicor la va crear el fons estatunidenc Blackstone l’any 2012 per treballar en el sector de les naus i els magatzems a Europa. El 2017, el fons xinès China Investment Corporation va adquirir l’empresa per 12 mil milions d’euros, però uns mesos més tard va decidir deixar la gestió de la cartera de nou en mans de Blackstone, a la que va revendre el 10% de la societat.

Com a socis, americans i xinesos estan ara al capdavant del projecte dels Bellots II de Terrassa. Ho fan de la mà del fons britànic Segro que, amb Logicor, concentren prop del 80% de la propietat del futur polígon.

Segro és una societat anònima d’inversió immobiliària (socimi), una companyia que els darrers anys ha anat engreixant la seva cartera d’actius immobiliaris en el mercat logístic, industrial i de distribució. El setembre de 2020 va tancar la compra de vuit noves propietats considerades “prime”, tant a Madrid com a Catalunya. Entre ells hi ha el futur polígon egarenc.

L’operació, que va incorporar a la cartera dels britànics actius per un total de 240.000 metres quadrats, inclou sòl industrial i logístic a Polinyà, Viladecans, Palau Solità i Plegamans, Cerdanyola i Terrassa (als Bellots II), pel que fa a Catalunya; i a San Fernando de Henares, Villaverde i Paracuellos, a Madrid.

Després de l’operació de 2020, el fons ha continuat incrementant la cartera en sòl català, on recentment ha comprat l’antiga planta de Valeo a Martorelles.

La firma treballa per consolidar el seu paper en el mercat immobiliari logístic, industrial i de distribució local. El 2018 va adquirir la planta de Bacardí a Mollet del Vallès, que avui funciona com a centre d’Amazon.
A Terrassa, el polígon industrial els Bellots II vol convertir-se també en un “pool” d’empreses de gran format. El ple de juny de 2021 va aprovar la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per reformular el sector, deixant enrere el format dels solars petits i mitjans per adaptar-se a la nova demanda de les empreses de gran format i les plataformes logístiques.

Un pla parcial molt consensuat

La posada en marxa de les primeres grans empreses al polígon els Bellots II serà una realitat d’aquí a uns quatre anys. La tramitació urbanística requerirà com a mínim un any i les obres d’urbanització del sector, construcció i adequació de les naus, uns 2,5 anys més. La modificació del POUM, el 2021, perquè el polígon disposés de grans parcel·les ha donat pas a la redacció d’un pla parcial que “ha estat elaborat amb molt de deteniment. El procés s’ha allargat una mica -explica Xavier Barata, president de la junta de compensació-, però estem molt contents de la cura amb què hem pogut abordar cada etapa nosaltres i l’Ajuntament”. Un cop aprovat el pla, correspondrà presentar els projectes de reparcel·lació i d’urbanització.

Els Bellots II avança cap a la creació de 4 mil llocs de treball

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els fons Logicor i Segro impulsen els Bellots II
To Top