Publicitat
Audiència provincial de Barcelona. exteriores
Terrassa

Un desfalc de 452.000 euros a Terrassa

Dues persones són acusades d’apropiar-se de diners d’una empresa

L'Audiència Provincial ha previst el judici per a avui dimarts

El fiscal fa constar més de 320 transferències entre el 2010 i el 2018. L’import total del desfalc està calculat en 452.503,5 euros. Aquesta és la quantitat de diners suposadament defraudada per un home i una dona a l’empresa terrassenca en la qual treballava ella, una indústria radicada al polígon industrial de Can Parellada. L’Audiència Provincial ha previst celebrar el judici avui dimarts. Els acusats s’enfronten a una petició de sis anys de presó i al pagament de sengles multes de 7.200 euros per un delicte d’apropiació indeguda. I a indemnitzar amb els 452.503,5 euros a l’empresa.

L’acusació pública afirma que la imputada va ser contractada per la firma l’any 2005 com a responsable administrativa. Portava la comptabilitat de la indústria i el pagament a proveïdors i de les nòmines. Tenia accés a les claus de l’empresa en la banca electrònica.

Aprofitant aquest accés als comptes, els processats van transferir diners de l’empresa als seus comptes, assegura el Ministeri Públic, que en l’escrit d’acusació refereix cadascun dels imports. I afirma que l’acusada consignava com a concepte pagament de nòmines o la raó social dels proveïdors, amb la intenció que les transferències indegudes passessin desapercebudes.

Les nòmines 

En el cas de les nòmines, transferien imports superiors als deguts. En l’apartat de proveïdors, ordenaven transferències “no corresponents a cap factura” o bé es transferien l’import de factures reals “que pagaven per duplicat, una a l’empresa proveïdora” i una altra vegada als seus comptes, diu el fiscal. En concepte de nòmines, es van apropiar, presumptament, de 81.875,24 euros entre març del 2010 i el mateix mes del 2018.

Sota l’aparença de pagaments a proveïdors, a empreses de fusta, per exemple, uns pagaments corresponien a a relacions comercials fictícies. Uns altres no tenien res a veure amb cap operació mercantil. L’import d’aquest apartat va ser de 231.043,25 euros. Amb altres argúcies, com els pagaments per duplicat, van aconseguir, suposadament, 139.585,01 euros.

Per a l’acusació pública, els inculpats són autors d’un delicte continuat d’apropiació indeguda pel qual han de ser condemnats a una pena de sis anys de presó i a una multa de dotze mesos, amb quota diària de 20 euros. I a retornar els diners.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un desfalc de 452.000 euros a Terrassa
To Top