Publicitat
Terrassa

Catalunya suprimeix el certificat Covid en restaurants i gimnasos

A partir de la mitjanit de dijous a divendres

La comissió delegada en matèria de Covid del Govern ha decidit finalment aquest dimecres a la nit retirar l’obligatorietat de presentar el certificat Covid per accedir a la restauració, als gimnasos i a les residències.

En un primer moment s’havia anunciat que la decisió de si demanava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport es posposava fins dijous al matí. Després d’avaluar l’informe del comitè d’experts, però, s’ha decidit abandonar aquesta postura i directament retirar l’obligatorietat del certificat Covid per als locals i establiments establerts fins ara.

Segons indica el Govern, la variant òmicron “ha demostrat tenir escapament immunitari i disminuir així la prevenció de la infecció”, en comparació amb la variant delta. Així, una part “important” de la població torna a ser susceptible d’infectar-se amb el virus, “independentment del seu estat vacunal o d’haver passat la malaltia”. D’això se’n deriva, subratlla l’executiu, que l’efectivitat de l’obligatorietat de l’ús del certificat Coviddisminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat”.

La Generalitat va eliminar la setmana passada el toc de queda nocturn i per a aquesta setmana ha suprimit els aforaments i la limitació de reunió a 10 persones, mesures que decauen aquest divendres.

Així, només queda fora de la desescalada de les restriccions l’oci nocturn, que de moment seguirà tancat almenys una setmana més, encara que el Govern espera poder anunciar en breu una data de reobertura de les discoteques.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top