Publicitat
Terrassa

La sisena onada remet al carrer però no als hospitals

PCR Covid-19

Els principals indicadors comencen a baixar a la ciutat. El nombre de positius confirmats ha baixat un 26% l’última setmana

Els casos positius confirmats per PCR o TAR han baixat més d’un 25% en una setmana / nebridi aróztegui

Després de tres mesos de pujada, les darreres dades mostren una millora de la situació de la pandèmia a Terrassa. La sisena onada de la Covid-19, marcada per la variant òmicron, sembla començar a remetre.

Els principals indicadors epidemiològics han començat a millorar a la nostra ciutat. Dels 8.979 positius confirmats per PCR o test d’antígens ràpids (TAR) entre el 14 i el 20 de gener, hem passat als 6.617 entre el 21 i el 27 de gener, segons les últimes dades publicades per Salut al portal Dades Covid, el que suposa un descens del 26,3%. L’IA7 (casos positius confirmats els últims set dies per 100.000 habitants) també ha baixat: ha passat dels 3.968,60 als 2.924,63 i la incidència acumulada a 14 dies, de 7.058,97 a 6.893,23.

L’Rt baixa per sota de l’1

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) ha tornat a baixar per sota d’1, cosa que no es donava des de principis de novembre. Se situa ara en 0,83, mentre que la setmana anterior era d’1,23. Mentrestant, el risc de rebrot també recula i passa dels 8.713 punts als 5.732 en una setmana.

La taxa de positivitat de les PCR i test d’antígens ràpids realitzats també retrocedeix tot i que tímidament, passant d’un 23,41% a un 23,22%.

Pel que fa a les visites als centres d’atenció primària (CAP) de la ciutat, la gràfica també mostra un descens. El pic va ser el 10 de gener, amb 1.640 visites.

La millora dels indicadors epidemiològics, però, encara no es tradueix en ingressos als hospitals. El Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa sumaven aquest dilluns 201 positius en Covid-19 hospitalitzats a la ciutat, quan dilluns de la setmana passada, el 24 de gener, n’eren trenta menys: 171.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top