Publicitat
Terrassa

La Fira Modernista amplia espais i vol més visitants

El certamen vol recuperar la presència als carrer i es celebrarà els dies 6,7, 8 de maig

El cartell que promocionarà la Fira Modernista de 2022 / Nebridi Aróztegui

L’ Ajuntament treballa amb l‘objectiu que la nova edició de la Fira Modernista de Terrassa, que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig, incorpori més espais de celebració i s’estengui fins al Palau d’Indústries-Escola Industrial, edifici clau de la temàtica d’enguany. Alhora vol recuperar el nombre de visitants que tenia abans de la Covid-19 i fins i tot més si és possible.

Així ho ha manifestat aquest matí el regidor de Turisme, Josep Forn, en la descoberta del cartell de la XIX Fira Modernista que és una al·legoria a la indústria i als empresaris del sector que van fer possible aixecar l’escola del carrer Colom fa 120 anys,  per formar enginyers com també artesans. Un edifici que és l’únic del llegat Muncunill concebut per a ús educatiu i que va ser la peça clau per construir el campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El cartell s’ha descobert amb molta expectació en el primer pis de l’edifici històric de la UPC i davant d’un magnífic vitrall modernista que simbolitza la indústria, les fàbriques i la formació a la ciutat. Els autors de la imatge són Anton Sanromà i Belén Bach, de l’estudi Genèric. Contents d’haver rebut l’encàrrec, Bach ha  explicat que “hem fet un cartell evocant el passat i el present amb la iconografia de l’escola de Muncunill i afegint altres elements relacionats amb la indústria tèxtil i amb la formació, i amb un complement floral”. La coautora va afegir que s’han inspirat en l’artista Alexandre de Riquer, tot mirant la seva obra que va ser molt extensa. “El resultat és molt visual”, va concloure.

La nova edició de la Fira Modernista vol recuperar la presencialitat als carrers i places i altres espais públics si la pandèmia deixa. De moment no es va avançar cap acte, encara que es va dir que l’epicentre de la fira, el Palau d’Indústries de Muncunill (es compleixen 120 anys de la col·locació de la primera pedra) serà un dels espais d’activitats amb la implicació de les escoles de la UPC i amb l’ADN de sumar ciència, tecnologia i patrimoni modernista. El director de l’Eseiaat de la UPC, Xavier Roca, es va expressar il·lusionat per ser el “leiv motiv” de la fira de 2022 i va emfatitzar la importància de creure en les potencialitats de les persones i la ciutat per tirar endavant.

L’acte va comptar també amb la regidora de Comerç, Jennifer Ramírez, així com representants del rectorat de la UPC i de la comissió de la Fira Modernista.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Fira Modernista amplia espais i vol més visitants
To Top