Publicitat
Terrassa

Un mirador de la ciutat al terrat de l’hospital de Mútua

La regidoria de Turisme negocia amb l’entitat la creació de la nova terrassa turística

Vista de la ciutat des de la teulada de l'hospital de Mútua / Pep Forn

Terrassa emula les grans ciutats i els seus miradors turístics i emblemàtics amb la creació d’una terrassa al punt més alt de l’hospital de Mútua, a 18 pisos d’alçada. El projecte té viabilitat tècnica, segons informen des de la regidoria de Turisme, i està cridat a ser un dels principals atractius turístics de la ciutat tant per als visitants com per als egarencs.

El mirador se situarà a la coberta de l’hospital. Serà una plataforma de nova creació, que s’instal·larà al punt més alt de l’edifici de Mútua, l’equivalent aproximat a 18 pisos d’alçada. Des d’aquesta atalaia, el mirador tindrà vistes de 360 graus sobre tota la ciutat i tota la comarca. “Serà un mirador que permetrà veure des de les alçades els edificis més emblemàtics del patrimoni de la ciutat, com les fàbriques, les xemeneies, el castell cartoixa, la Seu d’Ègara o el MNACTEC”, comenta el regidor de Turisme, Pep Forn.

La terrassa vol ser un atractiu més de l’oferta turística de la ciutat. Està situada en un edifici privat i “serà Mútua qui la gestioni, com ja passa a altres miradors de grans ciutats –explica Forn. La nostra intenció és que el mirador s’incorpori també a l’oferta de visites del servei de Turisme”.

El mirador pot ser “un atractiu per als turistes que visiten la ciutat i també per als terrassencs”, que podran gaudir d’una vista inèdita tant de la ciutat com del seu entorn.

Les millors vistes en alçada

“Seran les millors vistes de Terrassa en alçada”, apunta Forn. Des de la terrassa de Mútua es podrà veure l’entorn natural de la ciutat i també “el massís de Sant Llorenç del Munt, Montserrat, Collserola, el Montseny, el Tibidabo i en dies de molta visibilitat, fins i tot el mar”, apunta el regidor republicà.

Vista del terrat de l’hospital. Es poden apreciar els equips de refrigeració. El mirador se situarà just al damunt /Cedida per Pep Forn

Ahir, Pep Forn va visitar la coberta de l’hospital de Mútua acompanyat de representants de l’entitat i dels serveis tècnics. “Ens van confirmar que el projecte és viable tècnicament”, explica.

El mirador se situaria la teulada més alta de les dues que té l’edifici de Mútua. L’hospital disposa en aquest punt de les instal·lacions de refrigeració del centre. El projecte consistiria en la creació d’una plataforma que se situaria per sobre dels equips i, per tant, a una alçada superior als 18 pisos. L’hospital té 16 plantes i la terrassa turística superaria com a mínim en dos pisos aquest nivell, segons fonts municipals.
Mútua confirmava ahir que treballa en la creació d’un mirador al seu hospital, un projecte que defineix com a “embrionari i il·lusionant”.

Viable tècnicament

Els detalls tècnics de la futura terrassa es coneixeran més endavant. Des de Turisme avancen, però, que el mirador disposarà d’un accés independent als circuits de l’hospital. Els visitants podran accedir al punt més alt de l’edifici a través d’un ascensor independent.

La idea de crear un mirador a la coberta de l’hospital de Mútua va ser del servei municipal de Turisme. “La demanda de pujar a la Torre del Palau, a les corbes del MNACTEC i les de la Masia Freixa és molt alta -explica Pep Forn-. L’entusiasme de la gent per veure vistes de la ciutat ens va fer pensar en un punt des del qual es pogués veure tota Terrassa”.
El Passeig del Compte d’Ègara és un dels indrets més alts i cèntrics de la ciutat, dues condicions que permeten una visió de 360 de Terrassa i del seu entorn. En aquest punt, l’hospital de Mútua era el candidat ideal a acollir un gran mirador turístic.

Ara fa dos anys”en una conversa amb el director general de Mútua Esteve Picola, li vaig fer la proposta i li va agradar. És una manera perfecta de retorn a la ciutat”.

El regidor creu que el mirador “serà un atractiu addicional a l’oferta turística de Terrassa, per les rutes en família o en grup i també per a molts egarencs. Permetrà una òptica diferent i interessant de la ciutat”. El projecte no té calendari tancat en aquest moment.

El projecte de la xemeneia de la Bóbila Almirall, al calaix

Turisme no ha deixat d’explorar noves alternatives que facin de Terrassa un destí atractiu al visitant forà, i també al local. La xemeneia de la bòbila Almirall situada a la plaça de l’Assemblea de Catalunya també es va explorar la possibilitat que es pogués pujar al capdamunt de l’edifici de 63,25 metres d’altura. “Fa d’això gairebé dues dècades”, comenta el regidor Pep Forn.

Aquest és un “projecte complicat” per a una construcció que requereix “un estudi sobre l’estat de la xemeneia, de la seva accessibilitat i també dels treballs necessaris perquè pugui ser transitable fins a dalt”.
De moment, el projecte està al calaix de la regidoria de Turisme, que no el recuperarà entretant no disposi “de recursos econòmics externs” que permetin abordar-lo amb garanties.

La xemeneia Almirall és un dels símbols més emblemàtics de la Terrassa industrial i probablement la xemeneia que més il·lusions ha generat entre els que la miren sobre la possibilitat d’escalar els 217 esglaons que condueixen fins a la primera plataforma, i els restants fins a la cúpula rematada per un parallamps. El 1991 va ser reconeguda amb el premi Guinness com l’escala de caragol més alta del món.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un mirador de la ciutat al terrat de l’hospital de Mútua
To Top