Publicitat
Terrassa

Un mural marca Prodis

L’entitat mostra a la façana els seus usuaris i els valors que la inspiren amb un disseny d’Albert Garcia

L’execució del mural avança amb la incorporació del color / Nebridi aróztegui

Prodis, la fundació que treballa l’assistència i la promoció integral de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisis cerebral a la ciutat, renova la seva façana al Vapor Cortès amb un espectacular mural. L’entitat ha volgut donar-li un nou aire a les parets de la seva seu al carrer, fent valdre la diversitat dels seus usuaris i treballadors i els principis que la inspiren.

El disseny d’Albert Garcia ha anat evolucionant a les darreres setmanes, Primer amb el dibuix de les figures del mural i ara amb l’aplicació del color. Fa dies que l’espectacular mural deixa embadalits els vianants, que per primera vegada poden veure des del carrer la tasca social que desenvolupa Prodis portes endins.

El nou mural dona una espectacular perspectiva a la façana de Prodis / Nebridi Aróztegui

El nou mural reflecteix l’esperit de la nova etapa i del nou projecte de l’entitat. Prodis trasllada la seva seu al Vapor Cortés, on rehabilitarà dues naus amb una superfície de 4 mil metres quadrats.

En aquest espai, l’entitat construirà un complex que acollirà els serveis propis de formació i ocupació (Centre Reina de la Pau) que estaven distribuïts en espais separats, a la plaça del Tint i al carrer de Pau Marsal.

La nova seu de Prodis serà un espai obert a la ciutat que trencarà amb l’estructura clàssica d’equipaments tancats, associada als centres per discapacitats intel·lectuals. La nova seu incorporarà un espai de restauració, comerç, una sala d’art i fins i tot un cafè-teatre.

El projecte de Prodis té un pressupost de 4 milions d’euros que l’entitat finançarà amb les aportacions de la fundació i la col·laboració de les administracions públiques. L’Ajuntament de Terrassa va aprovar per ple la cessió gratuïta de les naus del Vapor Cortés a 50 anys, amb una contribució municipal a la rehabilitació de la nau d’1 milió d’euros.

L’autor incorpora el color a l’obra en aquesta fase de l’execució del mural/ Nebridi Aróztegui

Els treballs de rehabilitació i adequació de les naus del Vapor Cortès tindran una durada d’uns dos anys. L’entitat espera poder traslladar-se al Vapor Cortès durant 2024.

Peça clau al Vapor

La nova seu de Prodis a les naus municipals del Vapor serà el primer pas per al desenvolupament del nou sector residencial. La junta de compensació treballa per a la rehabilitació de l’antic complex industrial i la seva transformació en un nou sector, amb pisos de mercat lliure, habitatge protegida, equipaments i espais públics.

Prodis serà la primera veïna d’un sector que va quedar aturat amb la crisi de 2009 i que, si la guerra d’Ucraïna no torna a capgirar els plans dels promotors, hauria de començar a caminar en un termini mitjà.

Fa temps que la tasca i els valors de Prodis transcendeixen les seves seus físiques, on ofereix formació, tallers, centre ocupacional, centre especial de treball i també habitatges tutelats. A banda, l’entitat gestiona el bar cafeteria de La Trama, al Mercat de la Independència, i el de la Societat Coral Els Amics, al carrer del Pantà. També el bar del Coro Vell, el del complex Els Telers i el de la cúpula del Teatre Principal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un mural marca Prodis
To Top