Publicitat
Terrassa

L’alcalde Jordi Ballart s’adhereix a la Declaració de Mariúpol contra la guerra

A la condemna de la invasió rusa s’hi han adherit els batlles de ciutats d’arreu d’Europa

Un centenar d’alcaldes, alcaldesses i representants d’àrees metropolitanes d’arreu d’Europa han signat la Declaració de Mariúpol en senyal de condemna de la invasió russa d’Ucraïna i per demanar els governs europeus i la Comissió Europea que augmentin els esforços per aturar la guerra. Entre el centenar de signants de la declaració figuren Laia Bonet, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i Ernest Maragall, vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), o l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. En el comunicat, els representants locals fan una crida “a tots els alcaldes del món i a la comunitat internacional” perquè denunciïn com a “crims de guerra” els atacats russos contra civils a Ucraïna.

El document demana als governs europeus i a la CE que augmentin els esforços per aturar la guerra

Les autoritats locals demanen que la UE “pressioni” el govern rus per obrir corredors humanitaris, que Europa adopti polítiques per a l’acollida i integració de persones refugiades provinents d’Ucraïna, i que aturi “qualsevol transacció econòmica amb Rússia i Bielorússia” mentre l’exèrcit rus no es retiri d’Ucraïna.

Entre els signants hi figuren l’alcalde de Mariúpol, Vadim Boichenko, una de les ciutats ucraïneses més assetjades per l’exèrcit rus. A la Declaració de Mairúpol també s’hi han adherit els batlles de ciutats d’arreu d’Europa, com Londres, Roma, Praga, Lisboa, Atenes o Varsòvia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top