Publicitat
Terrassa

S’activa el dispositiu municipal per atendre refugiats ucraïnesos

Al web del servei ja s’han inscrit 700 ciutadans oferint col·laboració humanitària i 26 refugiats

Terrassa va rebre el primer contingent de refugiats a Catalunya el dia 9 de març. A la foto, els infants i adolescents procedents de Nikopol, descarregant l’equipatge / nebridi aróztegui

L’arribada de refugiats ucraïnesos a la ciutat continua i l’Ajuntament de Terrassa ha habilitat un primer dispositiu municipal d’acompanyament a les persones i les famílies que aquests dies aterren a la ciutat amb la voluntat d’establir-se o bé com a ciutat de pas.

El Servei de Ciutadania ha creat un primer equip d’acompanyament integrat per dos treballadors municipals que atenen les consultes dels egarencs i les necessitats dels refugiats. El canal d’accés és a través de la pàgina web municipal, on s’ha habilitat un espai – Conflicte a Ucraïna- on es pot accedir a un formulari.

Vint-i-sis refugiats ucraïnesos s’han adreçat ja a l’administració municipal per demanar informació o ajut. 15 són menors d’edat i 11 persones adultes, va informar ahir en comissió Teresa Ciurana, regidora de Solidaritat i Cooperació. Tots ells s’han inscrit en el formulari.

El contingent més gran de refugiats va arribar a la ciutat el 9 de març. Més de 90 infants i adolescents de Nikopol

Aquestes persones demanen majoritàriament allotjament i l’escolarització dels infants. Es tracta de refugiats que han sortit d’Ucraïna gràcies a la solidaritat popular i que han arribat a Terrassa “bé per què tenien coneguts o familiars a la ciutat”, ha informat Ciurana. En alguns casos, els contactes egarencs s’han desplaçat a la frontera ucraïnesa per recollir-los.

L’àrea de Drets Socials ha informat en comissió que l’Ajuntament realitza el filtratge i comunica l’arribada de nous refugiats a la Generalitat, que activa tots els dispositius per donar l’asil temporal amb permís de treball, cobertura sanitària i plaça escolar per als menors. “Si es queden a Terrassa, els serveis socials municipals fan l’acompanyament”, han informat des de l’àrea. Un cop es confirma l’estada a la ciutat, s’activen els recursos municipals, han informat.

32 d’infants i adolescents ucraïnesos s’han inscrit a les diferents escoles de Terrassa

Els refugiats que estan de pas per la ciutat, pendents de viatjar a un destí per vincles familiars, amistats o ofertes d’acollida, són derivats a Creu Roja, informen des de l’Ajuntament de Terrassa.
Des de l’entitat, informen que han atès a un total de 48 persones, de les quals 15 son infants que han comparegut amb el seu tutor o referent i amb tota la documentació acreditativa.

Solidaritat popular

La major demanda, expliquen, és per necessitats bàsiques i allotjament. En aquests casos, s’els convida a incorporar-se al Sistema d’Acollida de Creu Roja, que els hi permet accedir a allotjament, alimentació, assessorament per la realització del padró, sobre escolarització, per obtenir la targeta sanitària o permís de treball.

A banda dels dispositius oficials, la resposta popular davant del drama humanitari del poble d’Ucraïna està sent espectacular a Terrassa, on unes 700 persones s’han inscrit al formulari del web municipal bé demanant informació, oferint-se com a persones o famílies d’acollida i altres manifestant la seva voluntat de col·laborar amb ajut humanitari i demanant informació de com fer-la arribar.

Els 26 refugiats inscrits al web municipal se sumen als més de 90 infants i adolescents que van arribar a Terrassa el dia 9 de març procedents de Nikopol. Ho van fer a través de l’ONG local TANU. Dels 90 infants, 21 s’han quedat a Terrassa. Pel que fa a l’escolarització, l’Ajuntament comptabilitza 32 inscrupcions als centres educatius de la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
S’activa el dispositiu municipal per atendre refugiats ucraïnesos
To Top