Publicitat
Terrassa

40 peticions d’infants i joves d’Ucraïna

Els infants i joves es distribueixen en centres públics i concertats

Alumnes d'Ucraïna escolaritzats a El Cim

L’exode de persones per la guerra de Rússia contra Ucraïna ha provocat mostres de solidaritat arreu. Des del primer moment, Terrassa ha esdevingut una ciutat d’acollida d’infants i joves ucraïnesos i alguns casos han pogut venir amb les seves mares. A hores d’ara, la comissió d’escolarització de Terrassa ha rebut ja 40 peticions d’escolarització de nens i joves d’Ucraïna.

Els nous alumnes s’han distribuït en escoles públiques i concertades.Es dóna la circumstància que alguns d’ells estan acollits en famílies que coneixien perquè formen part de l’associació de solidaritat TANU amb molta trajectòria a la ciutat.

Aquesta entitat va tenir un paper clau en gestionar el viatge d’un col·lectiu de 90 nens i joves que van arribar a principis de març a Terrassa. A partir d’aquí es van repartir en famílies de la ciutat i també de la comarca i d’altres municipis pròxims a Barcelona.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha manifestat que, per ara, es pot donar una bona resposta a cada demanda que ha arribat, però afegeix que és una incògnita, donat que no se sap la durada d’aquest exili forçat. De moment, el procés d’acollida i adaptació està sent bastant discret.

Arran de la nova situació, l’Ajuntament també ha gestionat tenir la figura d’un mediador per ajudar als nouvinguts en tot allò que sigui necessari. Segons TANU, els infants i joves procedents d’Ucraïna s’adaptaran amb una certa flexibilitat l’escola perquè tenen facilitat per aprendre noves llengües. Pels que ja havien estat aquí en estades d’acollida serà més ràpid.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
40 peticions d’infants i joves d’Ucraïna
To Top