Publicitat
Terrassa

JxT porta al ple sobre la ciutat la implantació d’un minibús al centre

El grup municipal formula vint-i-cinc propostes per millorar la mobilitat, la seguretat, la neteja, i fomentar l’ús del català i l’economia productiva

La portaveu municipal de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís

El grup municipal de Junts per Terrassa porta al ple sobre l’Estat de la Ciutat, que se celebrarà divendres, 22 d’abril, una proposta de resolució que posa l’accent en cinc temes: la seguretat, la neteja, el foment de l’ús del català i de l’economia productiva, i la mobilitat. En aquest darrer bloc, la formació proposa la implantació d’un minibús elèctric a l’àrea de vianants del centre i a la futura zona de baixes emissions, i la prohibició del pas de vehicles pesants pels carrers d’Arquimedes i Galileu.

“Si demanem a la ciutadania que deixi el cotxe, hem de fomentar l’ús del transport públic”, afirma la portaveu municipal de JxT Meritxell Lluís. El seu grup creu que el minibús hauria “d’abastar tota l’àrea de vianants” i contribuir a millorar “la mobilitat interior” d’aquesta zona, facilitant els desplaçaments. El nou servei hauria d’anar acompanyat “d’una reconfiguració de les línies de bus, garantint les connexions amb el minibús del centre”.

Pel que fa als carrers d’Arquimedes i Galileu, dos vials que suporten bona part del trànsit nord/sud de la ciutat, Junts creu que “no poden esperar que els fons Next Generation financin les càmeres” previstes per a regular el trànsit. El grup municipal proposa aplicar ja “una primera solució prohibint el pas dels vehicles pesants.

 “Si demanem a la ciutadania que deixi el cotxe, hem de fomentar l’ús del transport públic”

El minibús pel centre i la prohibició dels camions per Galileu i Arquimedes són dues de les aportacions incloses en la proposta de Junts al ple de divendres. Una sessió que, a criteri del grup sobiranista, ha de servir “per prendre la temperatura i el pols a la ciutat i establir les línies i accions que millorin la qualitat de vida de la ciutadania”. Serà també un ple per fiscalitzar la gestió de l’executiu municipal, “un govern apàtic, incapaç i que ha perdut el pols de la ciutat”, afirma Meritxell Lluís.

“El que més valora la ciutadania és que el govern no faci nosa”, en un moment en què “hi ha massa qüestions en què entorpeix i obstaculitza”. Junts critica “la lentitud en la tramitació d’autoritzacions i llicències“, tràmits que “s’estan endarrerint entre 4 i 5 mesos”. La formació creu que cal prendre “accions concretes per agilitzar les tramitacions i que es faci de manera transparent”. I afegeix: “El que cal és un canvi real de projecte, amb noves idees, lideratges i estratègies”.

 “El de Jordi Ballart és un govern apàtic, incapaç, que ha perdut el pols de la ciutat”

Junts va al ple de l’Estat de la Ciutat amb una proposta àmplia, estructurada en quatre acords i 25 punts. Una moció que està “disposada a negociar, acceptant el vot per separat” per sumar consensos.

En matèria de seguretat, la formació porta al ple l’exigència que es compleixi la resolució aprovada per unanimitat el març de 2022 que inclou un pla per reduir la delinqüència habitual amb la participació de la Fiscalia i amb l’ús d’eines d’innovació social i tecnològica. També reclama la celebració trimestral del consell municipal de Seguretat.

En l’àmbit de la neteja i del manteniment urbà, la proposta inclou un programa d’arranjament de voreres i paviment i “un pla contra les pintades no autoritzades”, a banda de la proposta d’ampliar el servei de deixalleries i instal·lar, cada any, un element de joc inclusiu i adaptat a un parc de la ciutat.

Els sobiranistes també portaran divendres al ple mesures pel foment de l’ús del català. Junts demana una auditoria de l’ús de la llengua catalana a l’administració local i la introducció de clàusules lingüístiques en la contractació pública.

Un ple de la ciutat en clau electoral

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
JxT porta al ple sobre la ciutat la implantació d’un minibús al centre
To Top