Publicitat
Futura estacion de tren RENFE Terrassa Oest en La Maurina Can Boada CA n'Aurell
Terrassa

Adjudiquen la redacció de l’estudi informatiu de l’estació de Can Boada

El Ministerio de TransportesMovilidad i Agenda Urbana (Mitma) ha adjudicat el contracte per a la redacció dels estudis informatius de quatre projectes a Catalunya, entre ells el de la nova estació de Rodalies prevista a Can Boada (Estació tècnica Terrassa Oest). L’empresa Meta Engineering, S.A. té ara 24 mesos per al desenvolupament dels treballs, que s’emmarquen al Pla de Rodalies de Barcelona 2020-2030.

El contracte té un import de 421.685 euros i inclou, a banda de l’estudi informatiu de l’estació de Rodalies de Can Boada, el nou ramal entre la línia de Puigcerdà i el Corredor del Vallès, l’estació tècnica del Prat de Llobregat i el “salto de carnero” a Cerdanyola del Vallès.

L’estudi informatiu té com a objectiu fer “l’anàlisi, el disseny i les tramitacions necessàries per a la incorporació a la planificació d’actuacions puntuals que permetin millorar la flexibilitat, fiabilitat i sobretot la capacitat de la xarxa de Rodalies, d’una banda, i de la construcció de noves estacions, d’altra”. Les alternatives que formulin els estudis serviran de base per a processos d’informació pública i d’audiència a les administracions.

El llavors ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Jose Luís Ábalos, vaposar data a la nova estació terrassenca a la presentació, el desembre de 2020, del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, amb una inversió prevista de 6.300 milions d’euros.

El pla preveu la construcció d’una nova estació de Rodalies a Terrassa, que se sumaria a les ja existents, l’Estació del Nord i Terrassa Est. L’estació de Can Boada és una reclamació històrica que se situaria entre aquest barri i el de la Maurina, a l’oest de la ciutat. Segons va anunciar el ministre Ábalos, l’equipament hauria de realitzar-se entre el 2020 i el 2025.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Adjudiquen la redacció de l’estudi informatiu de l’estació de Can Boada
To Top