Publicitat
Terrassa

Miquel Sàmper i Pere Soler tornen a la cúpula de la Generalitat

El primer s’incorpora a la Comissió Jurídica Assessora. El segon ocuparà la direcció general de l’Autoritat Catalana de la Competència

Miquel Sàmper ha estat conseller d'Interior fins el maig de 2021 /Nebridi Aróztegui

El Govern de la Generalitat ha nomenat aquest matí als terrassencs Miquel Sàmper, com a membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, i Pere Soler, director general de l’Autoritat Catalana de la Competència.

Sàmper va traspassar la cartera d’Interior a Joan Ignasi Elena el mes de maig de 2021. La voluntat d’un govern paritari, va dir, el va deixar sense cartera al nou executiu de Pere Aragonès, on va confessar li hauria agradat ser conseller de Justícia. Un any més tard, l’advocat terrassenc torna a la cúpula de la Generalitat com a membre de la Comissió Jurídica Assessora, l’alt òrgan consultiu de Govern de la Generalitat. L’integren quinze juristes de reconegut prestigi. La comissió vetlla per la legalitat de les actuacions de les administracions catalanes. L‘administració de la Generalitat i els ens locals poden demanar parer a la comissió Jurídica Assessora en diferents matèries abans de prendre una decisió i els dictàmens són vinculants.

Pere Soler va dirigir els Mossos d’Esquadra el 2017 /Nebridi Aróztegui

Miquel Sàmper va ser candidat pel PDeCAT a l’alcaldia de Terrassa i es va incorporar al govern de la ciutat el 2015 com a primer tinent d’alcalde del govern socialista liderat per Jordi Ballart. Després dels fets d’octubre del 2017 el PSC va trencar l’acord i va passar a l’oposició. En les eleccions del 2019 es va presentar per Junts per Terrassa com a número 2, per darrere de Lluís Puig. Llavors era el líder el comitè local del PDECat a Terrassa, càrrec que va deixar per incorporar-se al projecte de Carles Puigdemont.

Sàmper és llicenciat en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració, va ser degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa del 2007 al 2004, president de l’Advocacia Catalana el 2013 i el 2014 i vicepresident de l’Advocacia Espanyola del 2009 al 2014.

Pel que fa a Pere Soler, torna a l’administració catalana com a director general. Soler dirigirà l’Autoritat Catalana de la Competència, organisme que té com a funció vetllar pel correcte funcionament competitiu dels mercats a tots els sectors productius de l’economia a Catalunya. Soler ha estat director de Mossos d’Esquadra i superior directe del major Josep Lluís Trapero durant els fets de l’octubre de 2017.

Soler va estar al capdavant de la policia catalana el 2017 i va ser jutjat a l’Audiència Nacional juntament amb el major Trapero per l’organització de l’1-O. El nou director general de l’organisme també havia estat director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat (2013-2016) i després de deixar els Mossos d’Esquadra va ser assessor del Departament d’Empresa i Coneixement entre 2018 i 2021. Llicenciat en Dret per la UAB, també ha estat president del Tribunal Arbitral de Terrassa i regidor de l’Ajuntament de la ciutat entre 2011 i 2015.

Professionalment ha exercit des de l’any 1992, per compte propi, d’advocat especialista en dret mercantil i europeu, i ha fet activitat docent en diferents escoles superiors d’estudis universitaris i col·legis d’advocats de Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top