Publicitat
Abuelos Gente Mayor soledad Tercera edad
Terrassa

Més de 41 milions per al servei d’atenció a domicili de Terrassa

L’Ajuntament aprova iniciar un nou expedient de licitació

El servei atén uns 1.700 usuaris a la ciutat

No serà, com pretenien les treballadores, un servei de gestió 100% públic. El Servei d’Atenció a Domicili (SAD), tant en l’àmbit de la pròpia atenció sociosanitària com en el de la neteja, continuarà amb un sistema externalitzat, però l’Ajuntament ha endurit les condicions per a l’adjudicació. Aquest dimecres ha aprovat en una comissió informativa de Drets Socials l’inici de l’expedient de licitació, que preveu una aportació municipal de gairebé 41,5 milions d’euros per al servei.

La comissió ha acordat que l’expedient passi el tràmit en junta de govern, si bé, a proposta de Ciutadans, el pròxim ple donarà compte de l’acord perquè els grups polítics es posicionin en un assumpte de vital importància. No hi ha molt de temps a perdre, com ha deixat clar Noel Duque, tinent d’alcalde de Drets Socials. De fet, l’aprovació d’iniciar l’expedient de licitació s’ha tramitat en la reunió d’aquest dimecres com a proposta urgent. “Ens interessa dur a terme una nova licitació el més aviat possible. Estem en fals”, ha apuntat el regidor. El procés, ha dit, s’ha dilatat més del compte pels problemes a rebre el llistat de les treballadores a subrogar. Súnes 300. I els usuaris, 1.700.

Essencial

A l’inici de la legislatura, fa poc menys de tres anys, el govern local, de Tot per Terrassa i ERC, va començar a treballar en una nova licitació. La pandèmia va mostrar la rellevància d’un servei essencial, amb treballadores en primera línia d’acció i amb material “que arribava a comptagotes”, segons Duque. L’executiu va voler enfocar el concurs “d’una altra manera”.

En primer lloc, el període d’adjudicació no serà d’un any més un segon prorrogable, sinó de tres més dos de pròrroga. En segon lloc, la licitació es basarà en criteris estrictes de valoració. Duque ha afirmat que l’Ajuntament fiscalitzarà amb detall les empreses per assegurar “uns estàndards de qualitat”, amb l’adopció de penalitzacions si aquests estàndards no es compleixen.

La licitació es farà en tres lots per sengles zones, amb uns 22 milions pel servei d’atenció i 19 pel de neteja. Mentrestant, les empreses subcontractades en l’actualitat hauran de continuar prestant el servei. L’Ajuntament ha desestimat el recurs que van presentar per deixar la gestió.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més de 41 milions per al servei d’atenció a domicili de Terrassa
To Top