Publicitat
Terrassa

Com sobreviure a la calor d’estiu anticipada?

Aquest cap de setmana les temperatures a Terrassa superen els 30 graus

Som a finals de maig i els termòmetres ja marquen temperatures per sobre dels 30 graus, alguns dies arribant inclús a gairebé 40. Ens hem avesat a l’onada de calor més primerenca de la història, fruit de la crisi climàtica. Aquest cap de setmana, a més, és especialment calorós. El Meteocat ha emès un avís per risc de calor que afectarà aquest diumenge a la nostra comarca, entre les 14 i les 20 hores.

Les temperatures començaran a baixar a partir de dimarts. Fins llavors, però, com podem protegir-nos i sobreviure a aquesta calor intensa d’estiu anticipada? És fonamental protegir-se del sol i la calor, mantenint-se hidratats i frescos.

Les temperatures extremadament altes i mantingudes (onada de calor) provoquen pèrdua de líquids i sals minerals, comporten deshidratació i esgotament. Els símptomes són variables: mal de cap, marejos, nàusees i vòmits, debilitat i rampes. El cop de calor, quan el cos perd la capacitat de regular la temperatura, és una situació greu que requereix assistència mèdica urgent.

Per tal de prevenir els efectes de la calor, et donem alguns consells proporcionats per l’Ajuntament de Terrassa:

  • A casa tanqueu persianes i finestres durant les hores de sol i obriu-les a la nit, resguardeu-vos a les zones més fresques, refresqueu-vos sovint amb aigua i utilitzeu algun tipus de climatització (ventilador, aire condicionat).
  • Al carrer porteu gorra o barret, ulleres de sol i crema protectora solar, porteu roba lleugera i de colors clars, busqueu les ombres i els espais frescos. Eviteu l’activitat física intensa durant les hores de més calor.
  • Beveu aigua sovint, fins i tot sense tenir set, eviteu les begudes alcohòliques i cuideu l’alimentació: les amanides i la fruita són ideals, i eviteu els menjars calents i molt calòrics.
  • Cal tenir especial cura amb els nens petits, la gent gran i les persones discapacitades o que pateixin malalties cròniques, ja que són més sensibles als efectes de la calor.
El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Com sobreviure a la calor d’estiu anticipada?
To Top