Publicitat
Terrassa

Junts suspen el govern i diu que ha aparcat les grans decisions

El grup municipal fa balanç dels tres primers anys del mandat

Meritxell Lluís, portaveu municipal de Junts per Terrassa

El grup municipal de Junts per Terrassa ha fet balanç dels tres anys de govern amb una dura crítica a l’executiu liderat per Jordi Ballart, al que acusa d’ignorar les seves aportacions, incomplir les propostes aprovades per ple i menystenir-lo com a interlocutor polític, tot i mantenir una actitud “de consens”. “En tres anys l’alcalde no ens ha citat mai per parlar dels grans temes”, ha dit la portaveu i candidata a l’alcaldia Meritxell Lluís.

A una setmana que les bases del partit proclamin a Lluís com a alcaldable, la portaveu municipal ha fet balanç amb xifres de la feina feta. 1.287 preguntes entrades per escrit, 47 precs i preguntes, 137 propostes de resolució, 125 d’aquestes aprovades. “Si s’haguessin executat totes tindríem una ciutat molt millor, amb les persones com a objectiu principal de l’acció de govern”. Junts ha tornat a denunciar que bona part de les seves propostes aprovades per ple no s’hagin executat, tot i que “el govern ens diu que estan en estudi. Pensem que per no debatre els temes al ple, acaben transaccionant els temes, però no se’ls creuen”.

 “S’han perdut tres anys perquè només pensen en les eleccions, no en les pròximes generacions. Aquesta inacció provoca que no s’aprofitin les oportunitats”

Per a Meritxell Lluís, la valoració és “molt decebedora” del primer tram de l’exercici 2019-2023, en el que les regidores sobiranistes s’han trobat “massa sovint davant del mur de la majoria absoluta”.

L’executiu de Tot per Terrassa i ERC és “poc valent. Les grans decisions de futur estan obertes”, defensen des de JxT, que mencionen com a exemples la moratòria de la prohibició d’aparcar motos a les voreres, la zona de baixes emissions, la recollida porta a porta, la reserva del 30% per habitatge protegit o la reformulació de la taxa de residus, per acostar-la al cost del servei. Són temes, diuen, que l’executiu “ha acabat deixant per al pròxim mandat. S’han perdut tres anys perquè només pensen en les eleccions, no en les pròximes generacions. Aquesta inacció provoca que no s’aprofitin les oportunitats. El govern es mereix un suspens”.

“Tenim el cap de llista a l’exili forçat, onze terrassencs sota la lupa de la repressió i l’alcalde s’ha posat de perfil”

La formació ha reconegut que aquest ha estat un mandat excepcional per la irrupció de la pandèmia, la guerra d’Ucraïna, i les seves conseqüències socials i econòmiques, però retreu al govern que les utilitzi “com a excusa”.

El grup municipal de Junts està especialment molest per l’actitud de l’executiu respecte a la situació del seu cap de llista a les eleccions municipals. L’egarenc Lluís Puig va encapçalar la candidatura, així i tot no va poder prendre possessió per estar encausat pel Procés i desplaçat a Bèlgica. “Tenim al cap de llista a l’exili forçat, onze terrassencs sota la lupa de la repressió i l’alcalde s’ha posat de perfil”, ha dit Meritxell Lluís.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Junts suspen el govern i diu que ha aparcat les grans decisions
To Top