Publicitat
Festa Major

Rosario, La Casa Azul, Kiko Veneno i Doctor Prats, caps de cartell de la Festa Major

Enguany es recuperaran els espais habituals i es tornarà al format prepandèmic

Rosario cantarà dissabte al Parc dels Catalans en un concert que es preveu multitudinari

Els sis primers dies de juliol, Terrassa recuperarà la seva Festa Major sense restriccions. La Festa Major d’enguany s’assemblarà força a la dels anys prepandèmia, amb prop de 300 activitats. Tornaran els concerts multitudinaris i els escenaris principals seran el Parc dels Catalans, la Plaça Nova i la Plaça Vella. La Plaça del Rector Homs, “un espai singular” que en les últimes edicions s’havia anat incorporant a la Festa, acollirà concerts de música clàssica i cant coral. Si bé l’any passat, la Festa es va fer amb zones perimetrades, tothom assegut i entrades preassignades, enguany es desfermerà de nou l’elegria de sempre. Tornaran els concerts multitudinaris i les festes populars del Raval i la Plaça Vella es treuran el corsé.

L’alcalde Jordi Ballart, aquest matí a l’Espai Carpa de Vallparadís. Acompanyat de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i dels representants de la Coordinadora d’Entidades Andaluzas, Toni Merino; d’Artur Moncal, membre de la coordinadora de la Cultura Popular, i de Biel Folch, secretari del Consell de Joves de Terrassa / Nebridi Aróztegui

“Esperem que la festa sigui del gust de tothom i que ompli el buit d’altres edicions”, ha desitjat l’alcalde Jordi Ballart en l’acte de presentació del programa a l’Espai Vela de Vallparadís. “Tornem a la normalitat amb activitats presencials i gents al carrer”, ha dit Ballart, que ha animat a tota la ciutadania a sumar-se a la festa i gaudir-la. “Ha de tornar a ser un motiu  per sentir-se orgullosos de ser terrassencs”. L’Ajuntament de Terrassa destinarà aquesta edició 692 mil euros al programa de Festa Major.

Pel que fa a l’apartat musical, els caps de cartell seran Kiko Veneno (dissabte a les 22.30 hores a la plaça Nova), Rosario Flores (dissabte a la mitjanit al Parc dels Catalans), La Casa Azul (diumenge a la mitjanit al Parc dels Catalans); i Ecos del Rocío (diumenge a la mitjanit a la Plaça Nova). Doctor Prats, Sense Sal, Atenea Carter, Sara Roy i Miquel Pujadó són altres dels intèrprets que cantaran per Festa Major en els diversos espais.

El cartell inclou l’actuació de la compositora i intèrpret egarenca Gemma Humet (dilluns a les 20,30 a  la plaça Vella), i una llarga llista d’intèrprets locals al Jove, que torna al parc de Vallparadis amb un cartell d’actuacions netament egarenc.

El divendres 1 de juliol, la tradicional Baixada del Drac donarà inici a una Festa que s’anirà escalfant amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del popular raper terrassenc Lildami. Instants després arribarà un dels moments més esperats: el descobriment del Capgros, com sempre realitzat i donat a la ciutat per l’artista terrassenc Jordi Grau. A partir de llavors, començarà la gresca.

I és que la Festa Major de Terrassa recuperarà enguany la seva presencialitat al 100% i es tornarà a celebrar en carrers i places deixant enrere els espais tancats de l’any passat. La celebració recupera els espais oberts i presenta algunes novetats. Així, el Parc de Sant Jordi agafarà protagonisme com un espai oasi dins de la festa. Hi haurà activitats amb un volum no tant alt ni gaire llum. A més, serà també l’epicentre de les activitats d’humor i el punt vegà de la Festa Major, on hi haurà diverses propostes gastronòmiques, amb una paella vegana que cuinarà el reputat xef Juanjo León.

Cultura i esport coincidiran els primers dies de juliol i projectaran la millor imatge de la ciutat a l’exterior. La gastronomia se suma a aquest binomi amb l'”stick de festa”, un dolç de la “cistella de Terrassa Gastronòmica i que es vendrà als forns agremiats.

La Festa Major arriba en un estiu d’altes temperatures. Les fonts funcionaran totes i s’habilitaran 7 punts nebulitzadors perquè els vianants puguin refrescar-se amb aigua durant les hores de més calor. També es vol que aquesta sigui una festa segura. El transport públic recuperar els dies de Festa Major el servei Bus Dnit, amb parades a demanda, i Ferrocarrils de la Generalitat posarà trens cada hora durant tota la nit de divendres i dissabte per tal de facilitar la mobilitat.

A banda, entre els dies 1 i 3 hi haurà dos Punts Lila per facilitar informació i atendre els casos d’assetjament i atendre les denúncies. Seran al carrer de La Rasa i a l’Espai Vela.

Altres espais

Per la seva banda, El Jove, l’espai de la festa dedicat al jovent amb concerts de nit i de matinada, tornarà a l’Espai Vela del Parc de Vallparadís. La Festa Major Infantil també se celebrarà al parc.

Un dels nous espais de la Festa Major serà l’escenari de la plaça de Can Roca, on es faran concerts cada dia a les 23 hores coincidint amb la disputa del Mundial femení de hockey a l’Estadi Olímpic de Terrassa.

L’Espai Vapor, que acostuma a celebrar-se a la Plaça del Vapor Ventalló però que l’any passat es va es va traslladar a Can Jofresa, celebrarà deu anys. Ho farà amb una programació alternativa pràcticament ininterrompuda tot el cap de setmana.

El fi de festa tornarà a ser amb focs artificials descentralitzats. Hi haurà, com l’any passat cinc castells de foc simultanis en diversos punts de la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top