Publicitat
Casal d'Estiu casals d'estiu municipal a l'Escola Roc Alabern Esplai l'Òliba Blanca
Terrassa

Un estiu tecnològic per a alumnes de Terrassa

El programa de lleure estival arriba amb diverses novetats

Un infant en un casal d'estiu a Terrassa

La creació d’un campus tecnològic per a alumnes de centres educatius de màxima complexitat de Terrassa és una de les principals novetats del programa + Estiu 2022, que inclou les propostes educatives i de lleure de la temporada estiuenca i que enguany arribarà a uns 4.000 infants i joves. Un “pati de flamenc“, que se suma al de hip-hop ja en desenvolupament, és una altra aportació de l’edició de +Estiu.

El programa ha estat presentat per Teresa Ciurana, tinent d’alcalde de Cicles de la Vida, i Noel Duque, tinent d’alcalde de Drets Socials, aquest dijous al matí a l’Ajuntament. Respon a la decisió política “de fer extensiva la filosofia Educació 360 al període de vacances escolars” i, segons Ciurana, en aquesta tercera edició ha passat de ser un reforç educatiu per als casals a consolidar-se com a programa global.

Ciurana ha incidit en aquesta filosofia per oferir educació “a temps complert”, una concepció “que posa en valor els itineraris educatius” i que busca lluitar contra una segregació que moltes vegades “és pitjor fora de l’escola” que dins del l’àmbit dels col·legis. En definitiva, els infants i joves que no poden fer activitats extraescolars es troben “en un clar desavantatge” respecte d’aquells que sí en tenen accés. Són, segons els càlculs de la regidora, “6.000 hores de desavantatge en acabar la primària”.

Desigualtat

Les vacances constitueixen “el temps de la desigualtat per excel·lència” i el govern municipal intenta, amb aquest programa, “que tothom tingui l’oportunitat de gaudir d’activitats de lleure educatiu”, de créixer aprenent “sense topalls econòmics, socials, educatius o burocràtics”.

Casal d'estiu (5)

Tres nens juguen a futbol en un casal

Enguany, una novetat és l’esmentat campus tecnològic, producte de la col·laboració de l’Ajuntament amb els tres centres universitaris de Terrassa i que està destinat a 90 joves de tercer i quart d’ESO d’institus de màxima complexitat. El campus té quatre cursos, d’entre 20 i 25 classes cada curs, i inclou àmbits tecnològics diversos: animació, audiovisual o robòtica, amb professors universitaris.

Una altra novetat: la creació de casals comunitaris als instituts Les Aymerigues i Francesc Aldea. Un “pati de flamenc”, que té lloc  a l’Escola Sant Llorenç, constitueix la tercera novetat del programa en un sector del pla que cerca “estendre la sensibilització artística“, en paraules de la regidora. El programa repeteix activitats com el casal de cinema, els patis oberts, el curset de natació o el reforç educatiu, amb 210 sessions.

+Estiu és una oportunitat per augmentar l’oferta lúdica i educativa de Terrassa, ha afirmat Noel Duque. Per a l’Ajuntament “era molt important que ningú es quedés fora per motius econòmics”. De les 2.587 sol·licituds de beques rebudes (en van ser 2.461 l’any passat), 1.560 han estat acceptades i els casals disposaran de subvencions parcials o totals. Perquè són les entitats (61), i no les famílies, les destinatàries dels ajuts.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un estiu tecnològic per a alumnes de Terrassa
To Top