Publicitat
Terrassa

Rebaixes a remolc dels més grans

Sense cap filtre ni cap mena de control, les rebaixes d’estiu ja fa uns dies que s’han iniciat en la majoria d’establiments, botigues o comerços de la ciutat. El petit comerç es troba en un atzucac, a causa que, diuen les grans marques o cadenes, van al seu ritme i els hi toca anar a remolc i adaptar-se al que indiquen. El fet que hi hagi una completa liberalització quant a dates, provoca aquesta situació.

Sergi Adell, de Calçats Bruguera del carrer Cremat, explica que “vam començar les rebaixes el dia 30 de juny” i comenta que “abans estava regulat i ara no, i els grans comerços ens obliguen a avançar-les”. Es queixa que “tenen els marges més alts i poden rebaixar més” i afegeix que “volen agafar més quota de mercats i els nostres marges són més baixos i acabes venent més a les rebaixes” que a la resta de l’estiu. Adell apunta que “hauria d’estar regulat”.

Pensa més o menys el mateix Conxita Querol, mestressa de la botiga de roba Cristina, que està situada al Raval de Montserrat. “Nosaltres ens ajustem des del bon començament el màxim possible i en els productes de temporada apliquem entre un 10% i un 20% i ho allarguem fins que podem”.

“Anem totalment a remolc dels grans”, assegura, i explica que “les rebaixes abans es feien a l’estiu, a partir del 15 d’agost i, aquest any, que les fàbriques han servit molt tard, i algunes coses les hem rebut el mes de juny i, per Sant Joan, la gent ja demanava rebaixes”. Querol creu que “això s’hauria de regular, no sé si a partir del 15 d’agost, però potser a partir de l’1, i així poder tenir un mes de juliol bo”.

Sentiment general

Es tracta d’un sentiment generalitzat, si bé les botigues es resignen i segueixen una mica els dictats que imposen les grans cadenes. Normalitzar la situació aplicant unes dates concretes, seria la solució, segons els comerciants, però, la qüestió es veu complicada, com apunta Anna Roque, gerent de Terrassa Centre. “Des del petit comerç els hi agradaria que fos com abans, amb unes dates concretes; tanmateix, si la llei ja s’ha fet així, crec que des del govern no hi ha intenció de canviar-ho i els grans tenen molta força”.

Aquest possible canvi a la legislació dependria del govern autonòmic, que és el que té la potestat en aquestes qüestions. Roque recorda que “els grans comencen molt d’hora i els petits, en aquest aspecte, van darrere”, encara que apunta que “les rebaixes cada vegada són més curtes i ja no tenim aquell ‘boom’ com abans”. La gerent de Terrassa Comerç afirma que “ara les rebaixes són les primeres setmanes, i poca cosa més” i tot ha quedat “una mica desvirtuat”.

El que, possiblement, segons Roque, ha agafat el relleu de les rebaixes són les promocions que es van duent a terme durant tot l’any, a cada estació. “Els grans fan promocions a mitja temporada i això també obliga a tots els altres a adaptar-se i, com que es troben bons preus durant tot l’any”, molta gent ja no espera a les rebaixes, assenyala la gerent.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Rebaixes a remolc dels més grans
To Top