Publicitat
Terrassa

Junts proposa un comitè que vetlli per les obres a la via pública

El grup municipal també portarà al ple un paquet de mesures per frenar la crema de contenidors

Obres al carrer Volta aquest estiu /Nebridi Aróztegui

El grup municipal de Junts per Terrassa creu que cal posar fre al “desgavell que a vegades provoquen les obres a la via pública, ja sigui a la vida dels veïns, com a la mobilitat” i proposa la creació d’un comitè que faci un seguiment acurat de cada intervenció. Meritxell Lluís, portaveu municipal, defensa que és “responsabilitat de l’Ajuntament vetllar pel manteniment de la via pública i no aturar la vida de la ciutat”.

Meritxell Lluís: “És responsabilitat de l’Ajuntament vetllar pel manteniment de la via pública i no aturar la vida de la ciutat”

Per evitar-ho, les sobiranistes proposen la creació d’un comitè d’obres i mobilitat que “valori l’impacte de les obres” a la via pública, planifiqui d’acord amb les necessitats, faciliti la coordinació interna i externa, doni coneixement de les actuacions i sigui el punt d’interlocució amb la ciutadania”. El comitè estaria integrat pels tècnics municipals de les àrees implicades en les obres i “per les associacions de veïns afectades. Massa sovint la gent pregunta a la seva associació sobre quines obres fan al carrer i els representants no tenen informació, perquè són els darrers en assabentar-se”.

En paral·lel, Junts proposa elaborar un protocol de tramitació de projectes, seguiment i millora contínua de les obres. El document permetrà avaluar tècnicament els projectes i fer el seguiment de l’execució.

Meritxell Lluís ha comparegut en roda de premsa aquest divendres acompanyada de la candidata número 2 a les eleccions municipals de 2023, Montserrat Caupena. La política ha estat l’encarregada de presentar la segona proposta de resolució que Junts portarà al ple, una moció  que persegueix frenar la crema de contenidors. Es tracta d’un “atac reiterat al mobiliari urbà que afecta també els vehicles estacionats – s’hi han cremat 188- i altera els habitatges de l’entorn”, ha dit Caupena.

Montserrat Caupena: “En els darrers 3 anys han danyat 300 contenidors a Terrassa. Creiem que ja és hora de posar fil a l’agulla”.

Junts demana reforçar l’operatiu policial de Policia Municipal “en coordinació amb Mossos d’Esquadra” i aprofitar la col·locació de càmeres al carrer per “controlar també els contenidors”. El grup proposa estudiar la possibilitat de canviar els contenidors de plàstic de la fracció de cartó i paper per dipòsits metàl·lics ignífugs. “Estem a la setmana 38 de l’any i ja han cremat 50 contenidors -ha comentat Caupena-. En els darrers 3 anys han danyat 300. Creiem que ja és hora de posar fil a l’agulla”.

Les sobiranistes impulsen també dues propostes d’acord de junta: una demanant el traspàs de Rodalies a la Generalitat i una segona que demana la derogació de l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal, d’acord amb la qual el Tribunal Suprem va condemnar a presó i va inhabilitar com a càrrecs públics a Jordi Turull, l’egarenc Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva per un delicte de sedició. Els polítics van ser indultats l’any 2021, però continuen inhabilitats per l’exercici de la funció pública. Posteriorment, el Comitè de Drets Humans de l’ONU es va pronunciar sobre els fets considerant que la suspensió de drets i deures de representació parlamentària dels polítics independentistes va vulnerar els drets humans internacionals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Junts proposa un comitè que vetlli per les obres a la via pública
To Top