Publicitat
Terrassa

Via lliure a Taigua per a gestionar els comptadors

La Comissió d’Estudi acorda per unanimitat que està habilitada per fer-ho

El negoci dels comptadors ha donat peu a un nou desacord entre Mina i l’empresa municipal Taigua / nebridi aróztegui

Taigua té el camí lliure per gestionar el parc de comptadors de la ciutat. La comissió d’estudi que havia de redactar la memòria justificativa de l’activitat econòmica, que serà en règim de lliure competència, ha emès una resolució unànime on diu que la funció va implícita a la gestió del servei de l’aigua a la ciutat. Divendres, el govern donarà compte al ple del pronunciament de la comissió d’estudi i del seu informe tècnic-jurídic.
La comissió conclou que “el servei de comptadors forma part del servei públic d’abastament i, per tant, de la mateixa activitat de Taigua”, que “es troba habilitada per a la seva prestació”, tal com recullen els seus estatuts i el reglament del servei.

El mateix ple de divendres votarà l’aprovació definitiva de la modificació dels estatuts de Taigua que, tot i que el seu redactat ja contemplava la capacitat de gestionar el parc de comptadors, s’han modificat perquè la funció hi figurés de manera més explícita.

El ple aprovarà divendres els estatuts de l’empresa pública, desestimant les al·legacions de Mina

En el període d’informació pública dels estatuts Mina, concessionària del servei de l’aigua a Terrassa fins al desembre de 2016, ha presentat al·legacions als estatuts, que han estat desestimades per l’Ajuntament de Terrassa. L’empresa privada, que va extingir el seu contracte després de 75 anys, defensa que Taigua no està habilitada per a exercir l’activitat econòmica de gestionar el parc de comptadors de la ciutat.

Des del final de la concessió, Mina ha mantingut la seva activitat com a gestora del parc de comptadors de Terrassa. Sis anys després, la pública Taigua entrarà en el mercat lliure a competir per aquesta activitat.

Ho farà en un nou context, després que el Ministeri d’Indústria dictés l’any 2021 una ordre que obliga a renovar els comptadors d’aigua al cap de 12 anys de vida o bé si s’espatllen, prohibint la seva manipulació i, per tant, reparació.

Amb l’informe de la comissió d’estudi i els estatuts ja aprovats, Taigua té el camí lliure per operar com a empresa gestora del parc de comptadors d’aigua a la ciutat.

L’informe tècnic-jurídic argumenta que “disposar de comptadors és quelcom indispensable per prestar el servei públic d’abastament” i que per a l’ens gestor, Taigua, vetar la seva capacitat de gestionar els comptadors la sotmetria al “risc de no poder exercir la seva prestació pública que comporta el control i la mesura de cabals, tant per raons tècniques com econòmiques”.

La comissió conclou que no procedeix, doncs, crear una nova activitat paral·lela a la de Taigua per l’activitat dels comptadors, donat que aquesta funció és implícita a la que ja desenvolupa l’empresa municipal.

Taigua començarà a gestionar el parc de comptadors a finals d’any i principis de 2023. Abans caldrà adaptar l’ordenança municipal incorporant les tarifes del servei.

Ara fa uns mesos la quota de manteniment dels comptadors que fins aquell moment cobrava Mina va desaparèixer del rebut de l’aigua, donat que la factura la gira Taigua com a gestora del servei. Era el primer pas per a regularitzar la situació, de tal manera que, en un mercat lliure, Mina, Taigua o altres operadores podran prestar el servei i seran els consumidors els que triaran amb quina empresa contracten el lloguer o la compra del comptador.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Via lliure a Taigua per a gestionar els comptadors
To Top