Publicitat
Cultura i Espectacles

Primera Mostra de Glosa a Terrassa

Es vol reivindicar aquest gènere poètic i musical

Maribel Servera

El dissabte, 8 d’octubre, dissabte, 8 d’octubre, tindrà lloc a la nostra ciutat, la I Mostra de Glosa de Terrassa. L’acte, que se celebrarà a la plaça del Vapor Ventalló, a les 18 hores, és gratuït, obert a tot el públic i està organitzat pel col·lectiu Terrassa Glosa, amb el suport d’Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua.

Amb aquesta iniciativa, Terrassa Glosa vol reivindicar la presència a la ciutat d’aquest gènere poètic, musical, cultural i de promoció de la llengua i la tradició oral tan arrelat als Països Catalans, en què s’improvisen versos sobre una determinada melodia. Un gènere que va agafant embranzida i que cada cop és més present en actes i trobades de cultura popular.

Pel que fa a la I Mostra de Terrassa comptarà amb la participació de quatre dels glosadors més reconeguts arreu dels Països Catalans –la Maribel Servera, el Mateu Xurí, la Laia Pedrol Viladot i l’Alexandre Nebot i Ventura–, acompanyats per la música de la Blai Casals Glosa Band.

L’espectacle serà únic i irrepetible, atès que la glosa és un gènere on la improvisació dels versos és el principal component i, per tant, el resultat és diferent i sorprenent en cada cas. Terrassa Glosa ha iniciat el curs 2022-2023 amb força. A més de les glosades setmanals els dijous, i quinzenals els dimarts, obertes a qui hi vulgui participar, el grup preveu fer noves formacions d’introducció a la glosa (la següent tindrà lloc els 18 i 25 d’octubre, i 8 i 15 de novembre), d’altres dirigides a infants i tallers específics d’acompanyament musical.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top