Publicitat
Terrassa

“El moviment ha anat creixent i està ben viu”

Lluís Puig assegura que avui dia hi ha una bona part de la societat catalana que vol continuar mantenint la validesa del referèndum que es va celebrar fa cinc anys

Puig diu que l’afer català no és un problema intern d’Espanya, sinó que es tracta d’un problema d’encaix

El terrassenc Lluís Puig considera que avui en dia hi ha una bona part de la societat catalana que vol continuar mantenint la validesa del referèndum que es va fer fa cinc anys. El conseller de Cultura de llavors, recorda que la declaració unilateral d’independència del 27 d’octubre només la pot invalidar el Parlament de Catalunya i “no ho ha fet”. Puig apunta també que “Espanya té un problema de trobar una relació cordial i estable amb Catalunya i això s’ha de solucionar políticament”.

Espera i desitja que l’1 d’octubre sigui una “data fundacional d’un nou país que ha d’arribar amb el temps que correspongui i hem de continuar manifestant-nos i treballant per aconseguir l’aplicació de tot això”. D’aquella jornada ja històrica, Puig diu que “hi ha milers de persones que comparteixen records i cadascú ho va viure de la seva manera” i afegeix que “cada història és apassionant, implicada i compromesa” com totes les altres.

Es mostra “satisfet de ser un més, des d’una posició de responsabilitat”, entre totes les persones que van possibilitar que el referèndum fos una realitat. Afegeix que “no ho puc oblidar i porto gairebé cinc anys a l’exili i hem continuat defensant a Europa que un referèndum no pot ser perseguit jurídicament i el que s’ha de fer és asseure’s i tractar el problema de manera política, no de manera judicial”.

Es queixa que no hi ha cap proposta actualment per solucionar aquesta qüestió i comenta que, des de llavors, “no hi ha hagut cap millora i hi ha dos dictàmens de les Nacions Unides, que diuen el que no està fent bé Espanya”. El terrassenc afirma que des del govern espanyol s’han venut que el problema català ja no era un moviment tan rellevant i “no és així”.

Ha anat creixent

Puig, assenyala que “des de l’any 2012, aquest moviment ha anat creixent i està ben viu” i no està d’acord amb el fet que això és un problema intern. “És un problema d’encaix i a Europa hi ha moltes regions molt fortes identitàriament en la mateixa situació”. Així mateix, subratlla que “el que compte final són els fets i Espanya té molts problemes interns i les paraules poden convèncer” però els fets són els que acaben prevalent.

Va ser nomenat conseller de Cultura quatre mesos abans del referèndum i no es penedeix d’aquest pas. “Feia sis anys que era director general de Cultura Popular i vaig viure tota l’evolució, amb Artur Mas i amb la de Carles Puigdemont. “Per mi va ser una honra i ho continua sent”, destaca.

“Que no hi hagi entesa entre els partits és normal”, declara en referència a la política actual i es mostra convençut que la independència de Catalunya arribarà.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“El moviment ha anat creixent i està ben viu”
To Top