Publicitat
Terrassa

“La unitat d’aquells dies va ser granítica i ens va fer invencibles”

Josep Rull manifesta que va viure amb molt d’orgull la jornada de l’1 d’octubre del 2017

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, el terrassenc Josep Rull, recorda els dies previs a la celebració del referèndum i assegura que els va viure “amb molt d’orgull”. Alguns dels fets, decisions o manifestacions que va fer, anteriors i posteriors a aquella jornada, van ser utilitzats després “per condemnar-me a la presó”, assenyala. Té molt clar que va ser un dia “espectacular” per “la gentada que hi va participar, la seva actitud davant de l’agressivitat de l’estat” i afegeix que “malgrat tot això, la gent hi va ser”.

També rememora que el referèndum va ser la conseqüència d’una divisió de l’independentisme i d’alguns fets com que la CUP va “tombar els pressupostos” i explica que el referèndum no estava en el full de ruta, però els esdeveniments posteriors, van ser determinants per allò de “referèndum o referèndum”, les paraules que va dir Carles Puigdemont, el president de la Generalitat durant aquella època.

Rull considera que, en l’actualitat, “estem desconstruint la principal lliçó de l’1 d’octubre”, tot i que aquella jornada la qualifica “d’una victòria”. Manté que els “onze dies” anteriors a la celebració del referèndum “la unitat va ser granítica” i que “ens va fer invencibles”.

No era un “farol”

No està gens d’acord, com protagonistes d’aquells dies han manifestat, que tot era un “farol” i detalla que, des de la seva conselleria, estaven preparats per a tot. Rull també afirma que “si no hi ha unitat, la gent es desmobilitza” i està convençut que el dia 3 d’octubre era l’idoni per fer la declaració d’independència, quan hi havia encara una unitat que “es va esquerdar” a partir d’aquesta data.

Creu que, per respecte a la gent que l’1 d’octubre va donar la cara i va rebre les bastonades de la policia, “no podem fallar”. Rull diu que “ara ja sabem com actua l’Estat i, amb aquesta informació, hauríem de ser més eficaços”. Té clar, però, que la via violenta no era la que es pretenia ni la desitjada. Lamenta que, en l’actualitat, “s’està remant en sentit contrari i s’està abandonant l’objectiu que dona sentit a tot plegat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“La unitat d’aquells dies va ser granítica i ens va fer invencibles”
To Top