Publicitat
Bar del Parc dels Catalans Nebridi Aróztegui (1)
Terrassa

Tres candidats per reactivar el bar del parc dels Catalans de Terrassa

L’Ajuntament ofereix una concessió de 15 anys amb cànon de 17.000 euros

L'establiment va tancar les portes el desembre del 2018 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

De moment, tres candidats aspiren a la gestió del bar del parc dels Catalans. El que va ser Biaix, o després el Racó del Parc, fa que no té activitat gairebé quatre anys i l’Ajuntament, titular de l’edifici, està tramitant el procés d’adjudicació d’aquest espai, ara marcat per la deterioració. L’oferiment és per a 15 anys.

L’immoble, d’una sola planta, està situat en el vessant sud del parc dels Catalans, un espai de 10.000 metres quadrats inaugurat el maig de 1995. Va néixer del soterrament de les línies de tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (d’aquí el nom, procedent de la denominació popular “estació dels Catalans”) i en la zona més pròxima al carrer de Vallhonrat va acollir un local d’hostaleria.

Bar del Parc dels Catalans Nebridi Aróztegui (4)

Exterior del local / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Amb resultats de gestió desiguals, el local està sense ús des del desembre del 2018. A través de les grans vidrieres s’aprecia la brutícia acumulada, les llaunes de cervesa que algun intrús ha deixat en una taula, els llums arrencats. Fins i tot hi ha pots de pintura alineats en el terra. A l’exterior l’Ajuntament ha col·locat quatre tanques de plàstic per tapar sengles focus de llum que estan destrossats i ofereixen perill. Just davant del local hi ha un petit parc infantil amb tres jocs.

Pregunta

“Estaria bé que l’endrecessin. El lloc és perfecte, lluny de la bullícia però al Centre”, diu un assidu d’aquest sector del parc dels Catalans. Aquesta és la intenció de l’Ajuntament, titular de l’immoble, que ha obert el procés per adjudicar la gestió de l’establiment. La regidora de Junts per Terrassa Meritxell Lluís va preguntar per la situació administrativa del local en una reunió de la comissió de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat celebrada dies enrere. S’interessava per l’estat del procediment i sol·licitava informació sobre si el procés havia quedat desert.

El Consistori ha registrat tres candidats per aconseguir amb el control del local. S’ofereixen 15 anys, més cinc de pròrroga, i el cànon estipulat és de 17.000 euros. Aquesta és la quantitat (exempta d’IVA) que el concessionari haurà de pagar a l’Ajuntament cada any per fer ús del bar. Abans estarà obligat a assumir obres de reforma.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Tres candidats per reactivar el bar del parc dels Catalans de Terrassa
To Top