Publicitat
Terrassa

A prova l’itinerari de Ferrocarrils “cada cinc minuts”

Aquest matí han circutat tots els trens de la línia Barcelona-Vallés posant a prova la capacitat del nou itinerari

Que cada cinc minuts hi hagi un tren de Ferrocarrils de la Generalitat a les estacions terrassenques podria ser realitat d’aquí a poc.

Per posar a prova el projecte, que vol fer augmentar la freqüència de pas i el nombre de viatgers cada anys, aquest matí han circulat per les estacions de Terrassa i Sabadell trens cada cinc minuts, posant al límit les capacitats de les estacions i comprovant que els canvis es podrien dur a terme aviat.

A principis d’any es van incorporar a la circulació 15 nous trens, per esgotar la capacitat del recorregut d’FGC Barcelona-Vallès i oferir un servei de metro a Terrassa. Els combois 115, fabricats per Stadler han estat transportant viatgers durant l’any i han de ser els protagonistes de les noves freqüències. Un cop es completi la flota, la ciutat disposarà d’un tren cada cinc minuts en hora punta i cada deu minuts en hora vall. Des de Sant Cugat, els trens tindran pas cada 2,5 minuts. Si bé fins ara la flota estava compostaper 46 unitats, FGC té previst l’any amb 61 trens actius només per a les línies que uneixen la nostra comarca amb Barcelona.

Si amb la flota actual, FGC té capacitat per fer 80 milions de viatges l’any a aquesta línia, les noves unitats permetran assolir els 110 milions de viatges anuals. L’objectiu dels directius de FGC és que s’acabin “eliminant els horaris”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
A prova l’itinerari de Ferrocarrils “cada cinc minuts”
To Top