Publicitat
Terrassa

Un milió d’euros per a l’estació de Can Boada

ERC de Terrassa incorpora als Pressupostos de l’Estat una esmena amb partida per a la futura infraestructura ferroviària

Terrenys on inicialment s'ha de construir el nou equipament /Nebridi Aróztegui

La negociació en els Pressupostos Generals de l’Estat ha permès incorporar una esmena d’Esquerra Republicana de Terrassa per accelerar la construcció de la futura estació de Rodalies a Canboada i dotar-la ja de partida pressupostària per al seu desenvolupament.

Ona Martínez: “Continuem fent avançar més Terrassa i la seva xarxa de transport públic. L’Estació de Terrassa Oest finalment apareixerà en els pressupostos amb una partida concreta d’un milió d’euros. Treballem per la ciutat des de tot arreu”.

“Sense consignació no hi ha estació”. Aquesta ha estat la premissa, explica la portaveu i candidata a l’alcaldia per Esquerra Republicana de Terrassa, Ona Martínez, per presentar novament als Pressupostos Generals de l’Estat una esmena per garantir el finançament de l’Estació de RENFE de Terrassa Oest. “L’esmena contemplava la reserva immediata de 15 milions d’euros per a la infraestructura. La negociació ho ha situat finalment en un milió d’euros, però tenim partida i avancem perquè tot no es quedi altra vegada en la redacció només d’un estudi informatiu”.

Aquesta infraestructura va ser incorporada per primera vegada al Pla de Rodalies 2008-2015 i que, la seva construcció esdevindrà una millora clau per la mobilitat en transport públic pels barris com la Maurina, Can Boada o Ca n’Aurell (les mateixes projeccions del Ministeri calculen un volum d’usuaris de prop de 2.000 persones diàries).

Des d’Esquerra Republicana de Terrassa també s’ha presentat una altra esmena als PGE per incorporar una partida de 200.000€ per impulsar una nova oficina de la Seguretat Social a la ciutat. “Parlem de demandes aprovades en el Ple de Terrassa, votades per àmplia majoria”, explica la candidata i portaveu d’Esquerra, Ona Martínez, “Nosaltres el compromís amb la ciutat ens el creiem i el defensem arreu, sigui a Barcelona o a Madrid. En el cas de la Seguretat Social l’esmena de moment no ha estat acceptada, però estaria bé que el PSC Terrassa parés de fer un doble joc i defensés a Madrid el mateix que diu a Terrassa”.

Respecte a la nova Estació, per Ona Martínez “El Ministeri de Transports no podia prometre tenir l’estació per l’any 2025 i només tenir el desenvolupament de l’estudi informatiu a sobre la taula. La consignació pressupostària ha d’obligar ara a que no hi hagi excuses per demorar la seva execució”. Des d’Esquerra Republicana, a més, han volgut vincular aquesta esmena al territori “Hem condicionat la partida a la inversió en la línia 4. Si no es pot iniciar el projecte immediatament, els diners s’han d’invertir en la millora de la línia R4 en el seu pas pel Vallès Occidental. No hi pot haver excuses per avançar en la millora del servei de rodalies”

El senador republicà Jordi Martí Deulofeu ha explicat que, de moment, l’anomenada LPGE comença el seu tràmit amb l’aprovació al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no puguem donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un milió d’euros per a l’estació de Can Boada
To Top