Publicitat
Terrassa

L’oposició critica la marxa de Ballart del consell comarcal

Els grups municipals qüestionen la decisió de l’alcalde, que ha anunciat que es veurà amb el conseller Juli Fernàndez en dues setmanes

El final de la B-40 a l’altura de Can Roca / nebridi aróztegui

El pròxim 15 de desembre el conseller de Territori, Juli Fernàndez, visitarà Terrassa per reunir-se amb l’alcalde, Jordi Ballart. Durant la trobada els responsables polítics establiran les bases d’un conveni de treball conjunt, que permetrà a ambdues institucions continuar avançant sobre el futur de la mobilitat al Vallès i a Terrassa.

Així ho va anunciar ahir l’Ajuntament de Terrassa. Ho feia hores després que l’alcalde Ballart abandonés el Consell Comarcal, molest pel que va considerar una falta de respecte protocol·lari, i no participés en la reunió del Consell d’Alcaldies convocada amb el conseller Fernàndez. La trobada política va concloure amb l’acord del conseller amb els municipis de Sabadell i Castellar d’aparcar les discrepàncies i treballar conjuntament el perllongament de la ronda Oest de Sabadell fins a Castellar i la millora de l’N-150. De manera implícita el projecte de la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell, que Fernàndez rebutja, queda aparcat.

Els partits de l’oposició van valorar ahir la situació generada amb l’accidentat Consell d’Alcaldies.

Eva Candela, candidata del PSC, considera “gravíssim” que Ballart abandonés el Consell Comarcal i no participes “en una reunió important per convèncer al conseller de Territori” de la necessitat de la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell. “La seva absència va causar que ningú defensés els interessos de Terrassa”, afegeix. Candela diu que “és fals que no se’l convidés a participar en la reunió prèvia” i li demana que “doni explicacions”.

Des d’ERC, la regidora i sòcia de govern Ona Martínez, va afirmar ahir que respecta la decisió de l’alcalde en tant que decisió “individual”. La regidora indica que tots els representants municipals havien d’haver estat a la signatura del llibre d’honor del Consell Comarcal: “Hi haurien d’haver estat tots els alcaldes de la comarca, per molts que siguin”. Tot i això, Ona Martínez destaca que la relació entre el govern municipal i el de la Generalitat “és molt bona” i que totes dues parts treballen “en propostes i solucions”.

“Jordi Ballart pot esperar. La B-40, no”. Isabel Martínez, regidora de Ciutadans (Cs), considera una irresponsabilitat que l’alcalde de Terrassa, “que representa a una de les ciutats més afectada per la negativa del Govern de la Generalitat a acabar la Ronda Nord, ‘s’enfadi’ i marxi d’una reunió d’alcaldes amb el conseller de Territori, que venia a parlar justament d’aquest tema”.

“Ha estat una ‘rabieta’ i un acte de deixadesa de responsabilitats de l’alcalde en un assumpte tan important”. Així resumeix Meritxell Lluís, portaveu del grup municipal de Junts per Terrassa, el posicionament del seu partit davant el que va ocórrer dijous al Consell Comarcal. La marxa de Jordi Ballart “no és justificable” i constitueix “una actitud indigna” d’un representant polític elegit “per defensar Terrassa”. Per defensar, en aquest cas, “la posició majoritària de la ciutat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’oposició critica la marxa de Ballart del consell comarcal
To Top