Publicitat
Terrassa

FGC ja frega els usuaris anteriors a la pandèmia

Els viatgers de Ferrocarrils continuen augmentant i, durant els primers deu mesos del 2022, a Terrassa la demanda ja supera tot el 2021.

La demanda a Ferrocarrils torna a augmentar i, amb la freqüència de pas cada 5 minuts, s’espera un nou repunt de viatges els mesos vinents / alberto tallón

El tren recupera usuaris i a Terrassa l’aposta per aquest mode de transport és ferma. Així ho demostren els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que no han parat de créixer des de l’aturada de la pandèmia i que abans de finalitzar el 2022 ja freguen el rècord del 2019.

La línia S1 de Ferrocarrils ha comptabilitzat entre els mesos de gener i octubre del 2022 un total de 3.381.602 viatges a les cinc estacions de la ciutat. La xifra supera en gairebé 800.000 usuaris la del mateix període del 2021 i, el més destacable, cada una de les estacions egarenques ha superat en viatgers la xifra de tot l’any passat.

Usuaris de Ferrocarrils a la línia S1 /Alberto Tallón

L’estació amb més viatgers continua sent Terrassa Rambla, amb 1.202.663 viatges validats durant els primers 10 mesos del 2022. El mes d’octubre ja havia assolit el 86,9% del passatge comptabilitzat durant el mateix període del 2019, que va ser d’1.383.724 validacions.

A Terrassa Rambla, el volum d’usuaris d’FGC va caure pràcticament a la meitat l’any 2020, en què 753.208 persones van agafar el tren entre gener i octubre. A finals del primer any de la pandèmia, les xifres d’usuaris van començar a recuperar-se i Ferrocarrils va tancar amb 912.824 viatges, encar a distància dels 1.674.904 registrats durant tot l’any anterior.

L’estació Vallparadís Universitat també recupera usuaris i ja frega els 900 mil entre gener i octubre del 2022. Es tracta del 93,1% del tràfic del 2019 i supera en més de 44.000 viatgers la xifra total del 2021. Aquesta és l’estació que més ràpidament està recuperant el pols després del parèntesi de la pandèmia.

La segueixen en bons resultats les estacions de Terrassa Nacions Unides, amb 421.247 viatges fins al mes d’octubre i Terrassa Estació del Nord, amb 547.592. Totes dues superen el 90% de la demanda registrada en el mateix període del 2021 i ja estan per sobre del total de viatgers que van passar per les instal·lacions ferroviàries tot l’any 2021.

Els descomptes aplicats des de setembre als títols integrats de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han ajudat a la recuperació d’usuaris a un transport públic que va patir una important davallada d’usuaris durant la Covid. Els títols més populars, la T-usual (-50%), la T-jove (-50%) i la T-casual (30%), són les targetes multiviatge que tenen més rebaixa en el preu.

No hi ha dades per mesos al Vallès, però els descomptes s’han deixat notar en la demanda. Pel que fa al tren, especialment a Rodalies, on l’Estat aplica la gratuïtat a tots els títols propis de Renfe.

Objectiu: superar els 4 milions

L’oferta del tren experimentarà les setmanes vinents novetats que han de contribuir a millorar la competitivitat del transport públic davant del cotxe. La més rellevant, l’increment de freqüències de pas que entrarà en servei a partir del dia 9 de desembre, aquest mateix divendres.

Els trens de Ferrocarrils passaran cada 5 minuts en hores punta, una fita que ha de contribuir no només a guanyar viatgers en les rutes entre Terrassa, els municipis de l’entorn (a Sant Cugat, les freqüències seran de 2,5 minuts) i l’àrea metropolitana. Als desplaçaments a l’interior de la ciutat, les freqüències de 5 minuts situen el tren com una alternativa al cotxe, però també als desplaçaments a peu.

La freqüència de 5 minuts elimina les consultes als horaris del servei i permet triar el tren com a mode de desplaçament en qualsevol moment, descartant les molestes esperes.

Els viatgers podran comprovar els avantatges de la millora de freqüències a partir del dia 9 de desembre, però serà la pròxima setmana, superat el llarg pont, quan la represa de l’activitat lectiva i laboral permetrà gaudir del metro d’FGC a la majoria dels seus usuaris.

Les noves freqüències s’assoliran gràcies a dues millores en el servei: la incorporació de quinze nous trens a la línia del Vallès de Ferrocarrils i els ajustos tècnics a la xarxa. Amb les dues mesures, la línia esgota la seva capacitat.

Amb la nova flota, FGC assoleix capacitat per fer 80 milions de viatges cada any a la línia vallesana. De fet, les noves unitats de tren permetran fer 110 milions de viatges cada any.

Tant la S1 (Terrassa) com la S2 (Sabadell), van aconseguir durant el primer trimestre del 2019, justs abans del confinament, una ocupació del 106% de la demanda entre les 8 i les 9 del matí. La companyia espera recuperar el 104% de la demanda en tancar el 2022.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
FGC ja frega els usuaris anteriors a la pandèmia
To Top