Publicitat
Terrassa

Un projecte per millorar una cruïlla de Terrassa

El pla, de 95.000 euros, ha estat aprovat en fase inicial

El projecte transformarà un encreuament de Ca n'Anglada / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Per descomptat, hi ha moltes vies encara a Terrassa sense les vorades rebaixades i, per tant, amb limitacions d’accessibilitat. L’Ajuntament ha de posar remei a aquests obstacles i té previstes accions progressives en diversos sectors. Un d’ells és Ca n’Anglada, on hi ha una intersecció amb problemes: és l’encreuament entre el carrer de la Mare de Déu de la Fuencisla amb el de la Mare de Déu de les Neus. Per a aquest encreuament hi ha un projecte de transformació: s’ampliaran i rebaixaran voreres, i s’instal·laran parterres.

El projecte neix d’una sol·licitud de millora urbanística que va rebre l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat. Ha estat aprovat en fase inicial i encara no té data d’execució. En la memòria del pla es defineixen i avaluen les actuacions necessàries “per a realitzar una millora de l’accessibilitat” en aquesta cruïlla, sobretot en les voreres, però també, puntualment, en les calçades.

Al carrer de la Mare de Déu de les Neus s’ampliaran les voreres “recollint les dues bandes d’aparcament i així crear dos passos de vianants rebaixats”, indica l’informe del projecte urbanístic, que justifica l’adopció d’aquesta solució “pel gran pendent del carrer”. La vorada actual serà enderrocada i es construiran rampes i es pavimentaran els encaminadors. Al carrer de la Mare de Déu de la Fuencisla es faran voreres continues, i dos passos elevats. A més, les voreres seran eixamplades fins a 2,15 metres.

Contenidors

El projecte, redactat per l’àrea municipal de Serveis Territorials i Seguretat, aprofitarà l’ampliació de la cruïlla per introduir uns parterres “de junta oberta drenant” on es plantarà un arbre. Tenint en compte la pronunciada pendent a Mare de Déu de les Neus, la vorada tindrà una secció que creixerà poc a poc en la zona de plantació de l’arbre. No s’hi posaran arbustos per evitar problemes de seguretat o visibilitat en l’encreuament. Els contenidors de residus seran desplaçats uns metres en direcció a l’avinguda de Barcelona, però continuaran a la mateixa vorera on són en l’actualitat.

Les obres en aquest encreuament de Ca n’Anglada duraran aproximadament un mes i mig, segons els càlculs inclosos en la memòria del projecte. El pressupost d’execució per contracte és de 94.947,57 euros

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un projecte per millorar una cruïlla de Terrassa
To Top