Carrers de Terrassa | Un industrial inquiet i molt preparat

Es va formar com a pèrit mercantil i va seguir les passes en el món empresarial del seu pare, un fabricant d’articles de llana originari de Manresa

  • Sis terrassencs, càrrecs de confiança del Govern
Publicat el 29 d’agost de 2024 a les 08:49
Actualitzat el 28 d’agost de 2024 a les 11:55

Carrer de Garcia Humet

Districte: 1 Barri: Centre Longitud: 305 metres Codi postal: 08221 Numeració: Senars, del 7 al 37 i parells, del 2 al 98 Quantes vegades se circula per la ciutat i hom es pregunta, qui és el personatge a qui es va dedicar aquest carrer? D’acord, Arquimedes, Faraday o Galileu van ser figures reconegudes, però n’hi ha molts d’altres que, sense saber-ho, van ser importants per a aquesta població i és bo saber sobre ells. De fet, aquest és una mica l’esperit d’aquesta secció. Passa això, segurament, amb el protagonista de la història d’avui, Josep Garcia i Humet, terrassenc nascut el 13 juny 1864 i que va destacar per ser un industrial inquiet i actiu, també amb incursions a la política, exercint primer de regidor i, més tard, d’alcalde de la ciutat, entre gener de 1910 i desembre de 1911. Va presidir entitats com l’Institut Industrial, la Junta Directiva del Condicionament Terrassenc i el Gran Casino i vicepresident de la Societat General Elèctrica. Va fundar el Seguro Tarrasense contra los Accidentes del Trabajo, va ser director del Banc de Terrassa i, a més, va ser secretari general de la Cambra de Comerç. També va ser part de la junta de l’Asil Busquets i de la junta local per a la Instrucció Pública i va participar en la Comissió Prohabitatges obrers. Es va formar com a pèrit mercantil i, des del 4 de juliol de 1954, el seu retrat figura a la Galeria de Terrassencs Il·lustres. García Humet va traspassar quan tenia 50 anys a Terrassa, el dia 3 de febrer de 1915.

Fabricant d’articles

L’empenta empresarial li venia de sèrie, ja que el seu pare, el manresà Antoni Garcia i Albi, era una fabricant d’articles de llana. Van coincidir en el negoci i García Humet, de seguida, va manifestar la seva emprenedoria, amb unes idees innovadores i també va destacar per la seva capacitat de treball. Dues cases pairals, La Mata (1850) i L’Ubach (1857), aquesta última ja enderrocada, van ocupar aquest carrer durant molts anys.