Publicitat
Comarca

Presó per als set CDR detinguts

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castelló va decretar ahir presó sense fiança per als set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts el dilluns, als qui la Fiscalia acusa d’ultimar accions terroristes de cara al pròxim aniversari de l’1-O.

El magistrat ha atès així el criteri de la Fiscalia i ha acordat l’ingrés a la presó de set dels nou arrestats (els altres dos van quedar en llibertat a l’espera de comparèixer davant el jutge) pels delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per a causar estralls.

El jutge va prendre la decisió després de prendre’ls declaració al matí d’ahir i en entendre que concorren els requisits necessaris per a decretar la presó per als set, com són la gravetat de les penes que comporten els delictes que se’ls imputen, la capacitat de destruir proves, la possible sostracció a la Justícia o el risc de reiteració delictiva.

A més, creu que existeixen indicis que van poder formar part del denominat Equip de Resposta Tàctica dels Comitès de Defensa per a la República, "una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, incloses les violentes".

Documents gràfics
Dos dels detinguts, que van comparèixer amb advocats d’ofici, van admetre davant la Guàrdia Civil, abans de passar davant el jutge, haver comprat i fet proves per a la fabricació d’artefactes per a "ficar soroll" l’1-O, després de ser-los mostrats vídeos i documents gràfics en els quals apareixen alguns dels arrestats.

Els altres cinc, representats per lletrats d’Alerta Solidària, es van limitar a contestar a preguntes dels seus respectius advocats per a desvincular-se de les conductes i accions que els imputava la Fiscalia.

El Ministeri Públic al principi atribuïa als set detinguts un delicte de rebel·lió, si bé finalment aquest ha decaigut, mantenint-se la integració en grup terrorista, la conspiració per a cometre estralls i la tinença d’explosius.

De moment, la causa es manté sota secret mentre els investigadors analitzen tota la documentació confiscada.

Brega al Parlament
El debat de política general al Parlament va finalitzar ahir amb una tibant brega entre diputats independentistes i la bancada de Ciutadans pel decret de presó per als set CDR detinguts el dilluns, que ha conclòs amb l’expulsió del líder parlamentari de la formació taronja, Carlos Carrizosa, i la convocatòria urgent de la Junta de Portaveus. Primer han sigut els quatre diputats de la CUP els que han abandonat l’hemicicle del Parlament, en plenes votacions de les propostes de resolució del debat de política general, i després el president del Parlament, Roger Torrent, ha expulsat a Carrizosa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top