Publicitat
Comarca

Un pare es planta perquè el seu fill amb Down tingui transport

Cristian, de 21 anys, té síndrome de Down i fins al curs passat es desplaçava des de Rellinars, on viu, fins a l’escola d’educació especial Fàtima, a Terrassa, mitjançant un vehicle adaptat del Consell Comarcal, juntament amb un altre jove del municipi amb autisme que va a la mateixa escola. L’organisme li prestava el servei en qualitat de transport escolar. Aquest setembre, Cristian ha deixat l’escola i ha començat a treballar al centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual Fupar, també a Terrassa. En abandonar l’escola, el Consell Comarcal ha deixat de prestar-li aquest servei, encara que cada dia un vehicle adaptat passa per Rellinars per recollir a l’altre jove amb trastorn de l’espectre autista, que segueix anant a Fàtima.

Eusebio Martínez, el pare de Cristian, afirma que des del passat maig està movent papers perquè el seu fill pugui continuar beneficiant-se del transport del Consell Comarcal. I explica que té el suport de l’Ajuntament de Rellinars, els mateixos Serveis Socials del Consell Comarcal, Fupar i inclús de l’empresa adjudicatària del servei. Però res d’això ha servit perquè Cristian pugui continuar gaudint del transport.

Davant d’aquesta situació i després de portar ell mateix cada dia al seu fill a Fupar des del passat 12 de setembre, amb el tràfec a la seva feina que això li ha suposat, la paciència d’Eusebio va esclatar ahir al matí, quan va muntar una escena poc agradable al lloc on s’atura el vehicle adaptat del Consell Comarcal. Quan va arribar, al voltant de les 7.45 hores del matí, i va recollir a l’altre jove del municipi que en fa ús, Eusebio es va plantar allà, va pujar al seu fill al vehicle i li va ordenar que no es baixés.

Les responsables del vehicle van intentar fer veure a Eusebio que així no es resolen les coses i que no podien portar a Cristian perquè no té la corresponent assegurança per viatjar al seu interior. “Doncs no es baixa”, es va entossudir el pare. I van començar les trucades. Primer, les responsables del vehicle van trucar a la seva empresa per posar-la al corrent i després al Consell Comarcal. En totes dues trucades Eusebio es va posar al telèfon i va trobar una negativa com a resposta.

Entre llàgrimes
Llavors, una tercera trucada, en aquest cas als Mossos d’Esquadra. Sembla ser, pel que explicava ahir Eusebio, que un responsable del cos policial li va prometre que faria tot el possible per solucionar la situació, però que primer de tot havia de desistir de la seva actitud. I efectivament va desistir, una hora llarga després que s’aturés el vehicle al municipi. Eusebio va dir llavors al seu fill que baixés i aquest ho va fer entre llàgrimes. “Ha acabat plorant perquè la situació que s’ha creat era dolenta”, va afirmar ahir el pare, qui va afegir que “ha estat un matí fotut pel Cristian. Ha estat dur explicar-li la situació”.

Després de la intervenció dels Mossos, finalment ahir al matí Eusebio va poder tornar a parlar amb el Consell Comarcal, a qui també van trucar des de l’Ajuntament de Rellinars, que va mostrar el seu suport al pare. “M’han dit que en dos o tres dies el tema estarà solucionat i Cristian podrà fer servir el transport”, va afirmar ahir el pare, qui, tot i això, no va amagar la seva indignació per aquesta situació en queixar-se de què “no poden deixar-nos tirats al poble d’aquesta manera”.

Des del Consell Comarcal, ahir van explicar que, malgrat que no tenen l’obligació de prestar transport escolar a Cristian, estan estudiant el cas -que el coneixen des de fa tems, van matisar- perquè es tracta d’una situació sensible. Les mateixes fonts van afegir que la institució està buscant la manera de què el jove pugui beneficiar-se del servei i que faran tot el possible perquè així sigui.

Publicitat
To Top