Publicitat
Comarca

Cau una banda que transportava droga oculta en palets de begudes

La Policia Nacional ha desarticulat en els últims mesos una organització internacional dedicada a l’enviament a països europeus de droga oculta en palets de begudes, en una operació que s’ha saldat amb la detenció de nou persones i en què s’han intervingut 239 quilos de cabdells de marihuana i 17,8 de droga sintètica.

Recentment es va determinar que la xarxa preparava a Rubí un imminent enviament de droga i es va establir un dispositiu que va donar com a resultat la intercepció d’un vehicle a l’AP-7 al seu pas per Barcelona, on es van aprehendre 127,9 quilos de marihuana i 17,8 quilos de droga sintètica. La droga anava amagada en quatre palets que transportaven caixes de cervesa que havien estat manipulades per camuflar la substància.

La xarxa desmantellada posseïa empreses d’importació i exportació de begudes i aprofitava els enviaments per camuflar la droga entre la mercaderia legal, segons va informar ahir la Policia Nacional.

La banda utilitzava també una envasadora industrial per camuflar la droga en llaunes grans d’olives.

Entramat de societats
Durant les diverses fases en què s’ha desenvolupat l’operació s’han practicat sis escorcolls a les províncies de Màlaga, Granada i Barcelona i han estat detingudes nou persones de nacionalitats espanyola, hongaresa i britànica.

La primera fase es va iniciar en el primer trimestre del 2018 arran de la recuperació de tres vehicles d’alta gamma sostrets que tenien les plaques doblades i van ser detingudes dues persones, que pertanyien a una banda dedicada al tràfic de drogues a nivell internacional amb ramificacions a les províncies de Màlaga i Barcelona. Fruit d’aquesta investigació, va ser identificat un britànic que al costat d’altres compatriotes posseïa un entramat de societats dedicades a la importació i exportació de begudes.

El maig del 2018 va ser localitzat a Granada un dels membres de l’organització quan negociava una transacció de drogues i en aquest operatiu van ser intervinguts 21 quilos de maria, detingudes tres persones i desmantellat un cultiu a l’interior d’un habitatge que s’alimentava gràcies a una enganxada il·legal a la xarxa de fluid elèctric.

El març del 2019, els agents van descobrir que la banda s’havia proveït d’un nou carregament a Mijas i que el transportaven a l’interior del remolc d’un camió amb destinació al Regne Unit, que va ser interceptat en una actuació en la qual es van intervenir 70 quilos de maria amagada entre palets de sucs.

Posteriors gestions van permetre la detenció a Fuengirola d’un altre dels principals investigats com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental, ja que podria estar relacionat amb la sostracció dels vehicles intervinguts a l’inici de l’operació. L’octubre del 2019 la policia va localitzar l’habitatge del principal investigat i allà van recuperar dos vehicles d’alta gamma sostrets al Regne Unit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top